18. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria hakkab Hiinasse sealiha eksportima

Sealiha ostja HIinas
Foto: Reuters/Scanpix
Soome lihatööstus Atria Group sõlmis hiinlastega esimese lepingu sealiha eksportimiseks ning esimene saadetis jõuab Hiinasse juba selle aasta mais, selgub börsiteatest.

Soome lihatööstus Atria Group on sõlminud esimese lepingu, millega hakatakse eksportima sealiha Hiinasse. Atria saadab Hiina klientidele 2017. aastal 3 miljonit kilo külmutatud sealihatooteid. Toodete hulka kuuluvad kõikvõimalikud sealihatooted. Esimene saadetis jõuab Hiinasse selle aasta mais.

„Me oleme oma Hiina klientidega jõudnud kokkuleppele, et me hakkame riiki sealiha viima – see on Atria jaoks ajalooline moment. Klientidega peetavad läbirääkimised lähevad hästi ja esimene suur saadetis aitab luua aluse pikaajaliseks koostööks. Me teatame Hiina ekspordi majandusliku mõju selle aasta jooksul,“ ütles ettevõtte tegevjuht Juha Gröhn.

Eelmise aasta oktoobris teatas ettevõte, et sai Hiina ametivõimudelt ametliku loa sealiha eksportimiseks Hiina turule. Atria on ka Eestis üks suuremaid toiduainekontserne.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077