Autor: Harro Puusild • 2. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusuudised.ee kõige loetumad artiklid 2016

Energiavee Belief loojad Raido Kereme ja Gert-Kristjan Rungi.
Foto: Belief Water OÜ
Tööstusuudised.ee lõppenud aasta enim loetud lugu rääkis sellest, et kuidas eestlased uut energiavett tootma hakkasid. Vaadake, millised artiklid pääsesid loetuimate lugude TOP10sse.

1. Eestlased tõid turule kofeiini sisaldava energiavee Belief (5. august 2016)

„Meil on konkreetne ekspordiplaan koos toetustegevustega, et luua Beliefist Eesti jaoks uus ja pikaajaline Skype toidutööstuses,“ ütleb energiavee üks loojatest Raido Kereme ettevõttest Belief Water OÜ.

2. Hanza Group sulgeb Aruküla tehase ja viib tootmise üle Tartusse (9. veebruar 2016)

Elektroonikatootja Hanza Group sulgeb Aruküla tootmise ja liidab selle Tartu tehasega. Kahe tehase ühendamine jätab tööta veidi üle 70 Aruküla töötaja.

3. Kõmsi majad ja tema kõrgus töölisklass (29. juuni 2016)

Istume Greencube OÜ omaniku ja juhatuse esimehe Henri Bekmanniga Virtsus selle ettevõtte ühe uudistoote, helevalge suvemaja terrassil, kui Saaremaa praamilt tulevad autod meie kohale jõudes käiku aeglustavad.

4. Mahutitootjat Estanc asub juhtima Mihkel Tammo (7. märts 2016)

Põhjamaade suurimaks mahutitootjaks kasvanud perefirma Estanc AS viib läbi põlvkondade vahetuse. Ettevõtte tegevjuhiks asub asutaja ja omaniku Raigo Tammo poeg Mihkel Tammo.

5. Mees, kes leidis niši mototööstuses (1. august 2016)

Lahtise peaga ning aktiivse eluhoiakuga Joosep Mäe on mees, kes liigub läbi partneriga kahasse loodud ettevõtte Custom Metal OÜ sihikindlalt oma unistuste poole. Mehhatrooniku haridusega noor mees teab, mida oma teadmistega peale hakata.

6. Favor asus valgusteid tootma ja tõi turule kaubamärgi Leden (25. jaanuar 2016)

Tööstusettevõte Favor AS on praegu turule toomas LED-tehnoloogial põhinevat tööstusvalgustite brändi Leden, mis kasvas välja ettevõtte enda vajadusest efektiivse valgustuse järele oma tootmis- ja büroohoones.

7. Stera laieneb ja toob juhtmetootmise Soomest Eestisse (5. juuli 2016)

Mehaaniliste ja elektrooniliste komponentide tootja Stera Group toob juhtmeköidiste tootmise Soomest Eestisse ja laiendab siinset tootmispinda ligi kaks korda.

8. Kas Eleoni tuulikust saab Eesti üks kallimaid eksporttooteid? (1. märts 2016)

Kui Eesti tuulikutootja Eleon AS tuli üheksa aastat tagasi välja multi-megavatt-tuulikute seeriatootmise mõttega, siis paljud sellesse ei uskunud. Ettevõtte juhatuse liikme Oleg Sõnajala sõnul on nüüdseks kogunenud piisavalt toetajaid, kes näevad Eestisse uue tööstuse rajamise väärtust.

9. Idee: tööstusettevõtete oma erakool (12. detsember 2016)

Mul on niisugune tunne, et peaksime tegema ühe erakooli, sest riiklikud süsteemid meid enam ei toida, ütles Hanza Mechanics Tartu tegevjuht Emöke Sogenbits 18. novembril tööstus-messil INSTRUTEC toimunud seminaril “Tööjõud tööstuses – kuidas edasi?”.

10. Harmeti moodulmajade tootmishoone sai nurgakivi (30. september 2016)

Neljapäeval sai Kumna külas nurgakivi OÜ Harmeti moodulmajade tootmishoone, kus on pinda 26 845 ruutmeetrit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077