Autor: Tööstusuudised.ee • 29. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus idufirma muudab väiketootjate kauba Euroopas konkurentsivõimelisemaks

Kristjan Hiiemaa ja Sander Sebastian Agur
Foto: Erakogu
Eesti idufirma Inventory lõi müügiplatvormi, mis langetab oluliselt tööstuskomponentide hindu ja muudab väiketootjate kauba kogu Euroopas konkurentsivõimeliseks. Ühtlasi kutsutakse kõiki Eesti tootjaid platvormiga liituma, et oma ettevõtete käivet kasvatada ja välisturgudele viia.

Esialgu tuleb keskkonnas saadavale ligi viis miljonit Euroopas loodud tehnikatoodet koos jooniste, mõõtude, laoseisu ning tellimis-ja hinnainfoga. Lõpuks kasvab keskkonnas olevate toodete arv aga üle 50 miljoni ühikuni.

“Meil siin Eestis on palju tugevaid tootjaid, kelle kaup on ülejäänud Euroopa jaoks nähtamatu. Inventory muudab väikeettevõtete tooted Euroopas konkurentsivõimeliseks,” selgitas ettevõtte üks asutajaid, Kristjan Hiiemaa ja kutsus kõiki väiketootjaid ühendust võtma. "Kui näiteks Kohilas on ettevõte, kes teeb maailma parimaid hüdrosilindreid, siis meie keskkond võib talle osutuda ideaalseks kanaliks kasvõi Saksamaa turule jõudmiseks. Nii aitame elavdada ka siinset majandust."

Kui aga ettevõttel on laovaru, millest lahti ei saada, siis Inventory´s on seda võimalik müüa. Samamoodi on võimalik võrrelda hindu ja valida välja soodsaim pakkumine. Nii võidavad kõik osapooled.

“Kui keegi peaks tahtma remontida näiteks auto bensiinipumpa või ehitada robotit, siis sellest keskkonnast peaks leidma kõik komponendid ning need kohe ka välja osta.  Väga palju kasu hakkavad sellest platvormist saama just insenerid,” lisas kaasasutaja Sander Sebastian Agur.

Platvormi üheks suurimaks plussiks on see, et see mõjub kergendavalt ka ostjate rahakotile, kuna siinsed väikesed ostuvood ja kümned Euroopa vahendajad on tööstuskomponentide lõpphinnad üles ajanud.

Inventory´s tulevad paljud komponendid vähemalt 50% soodsamalt müüki kui suurte müüjate nagu K-Rauta või Würthi poodides.  Vähegi suuremate ostude korral on ka transpordikulud reeglina nullilähedased.

Inventory on lahendus, mis indekseerib ära kõik ladudes saada olevad tööstuskomponendid. Tegemist on tehniliste artiklite andmebaaiga   alates liimidest-lakkidest, kruvidest ja mutritest kuni lauajalgade, valgustite, hüdraulika ja pumpadeni.

Ettevõtte kaasomanikeks on Kristjan Hiiemaa, Sander Sebastian Agur ja Tanel Tähepõld.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077