Tööstusharidus seisab paigal

Carmen Froš
Carmen Froš

Mõte luua tööstusettevõtetele oma erakool väljendab reaktsiooni praeguse haridussüsteemi kauaaegse paigalseisu kohta, leiab Hilding Anders Balticu personalijuht Carmen Froš.

Hanza Mechanics Tartu tegevjuht Emöke Sogenbits tegi hiljuti ettepaneku, et tööstusettevõtetele tuleks luua oma erakool. Meie haridussüsteem on liiga aeglane. Tootmises töötavad inimesed teavad, mida tähendab eesmärgi nimel tegutseda.

Arusaamatuks jäävad aastatepikkused tähtajad, komisjonid, ekspertide grupid jms. Hea on lugeda, et seda tehakse, aga see on lihtsalt liiga aeglane. Näiteks ettevõtmine OSKA, mille sisu on hea ja arusaadav, kuid mis saab sellest edasi? Kas see jääb vaid analüüsiks või järgnevad ka tegelikud muudatused kutseharidussüsteemis? Ja kui järgnevad, siis millal?

Vajadus on juba praegu – meie kliendid ja ka omanikud ei oota, tehakse uusi valikuid ja teistsuguseid otsuseid, paraku võib olla, et mitte Eesti kasuks. Pigem tekib küsimus, milleks meile siis riiklikud kutsekoolid?

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Carmen Froš

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara