Autor: Tööstusuudised.ee • 27. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB sai Elektrilevilt suurtellimuse

ABB juht Bo Henriksson
Foto: Andres Haabu
Võrguettevõte Elektrilevi tellib ABB-lt komplektalajaamu ja nendega seotud seadmeid kolme aasta jooksul 14 miljoni euro eest, teatas Elektrilevi.

Komplektalajaamad on terviklahendused, mis vastavalt võrguettevõtte vajadustele komplekteeritakse ja seadistatakse juba tehases.  Võrreldes varasemaga seati uue hanke korraldamisel eesmärgiks suurem paindlikkus - nüüd saab lisaks standardlahendusele tellida ka erilahendusi ja üksikuid seadmeid.

Elektrilevi tellib ABB-lt keskpinge-jaotuspunkte, 630-1000-kilovoltamprise võimsusega komplektalajaamu ja nende komponente koos automaatikalahendustega, mis on tänapäevase kaugjuhitava elektrivõrgu alus. Iga aasta paigaldab võrguettevõte üle Eesti keskmiselt 80 taolist alajaama.

Kõik uued alajaamad valmivad ABB komplektalajaamade tehases Jüris.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077