9. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus võib kehtestada energiamahukatele ettevõtetele maksusoodustused

Rahandusminister Sven Sester
Foto: Raul Mee
Valitsus võib gaasiaktsiisi tõusu leevendamiseks kehtestada energiamahukatele ettevõtele maksusoodustused gaasi- ja elektriaktsiisi ning taastuvenergiatasude osas.

Valitsus leppis eile õhtul toimunud kabinetinõupidamisel kokku, et täpsemad plaanid pannakse paika kevadel riigieelarve strateegia arutelude käigus, kirjutab ERR uudisteportaal

"Üheks võimaluseks, mida valitsus on ka arutanud ning mida tahame kindlasti läbi analüüsida, on /.../ energiamahukate ettevõtete maksusoodustus," kinnitas rahandusminister Sven Sester ERR-ile.

"Me arutame selle läbi ning kevadel vaatame, millised meie võimalused on, aga [eile] me võtsime seisukoha, et kevadel tahame me sellega kindlasti edasi minna," kinnitas minister.

Sesteri sõnul on see plaan seotud eeskätt gaasiaktsiisi tõusuga, kuid samas pidas ta võimalikuks soodustusi ka elektriaktsiisi ja taastuvenergiatasude osas.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077