Autor: Tööstusuudised.ee • 9. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti alkoholipoliitika sai tugevat toetust

Nordan rõhutab, et alkoholiaktsiisi tõstmine aitab vähendada alkoholist tingitud tervisekahjusid.
Foto: Raul Mee
Mitmed välisorganisatsioonid on avaldanud toetust Eestis plaanitavale alkoholipoliitikale.

Peaministrile ning tervise- ja tööministrile on toetuskirjad saatnud Euroopa Alkoholipoliitika Allianss Eurocare, Leedu Tubaka ja Alkoholi Kontrolli Liit ning Põhjamaade ja Baltikumi alkoholi- ja narkopoliitika võrgustiku Nordan, teatas sotsiaalministeerium. 

Kõik nimetatud organisatsioonid avaldavad sotsiaalministeeriumi poolt tutvustatud alkoholipoliitika meetmetele tugevat toetust. Nordan rõhutab, et alkoholireklaami ja -kättesaadavuse piiramine ning alkoholiaktsiisi tõstmine aitab vähendada alkoholist tingitud tervisekahjusid. Nad kinnitavad, et sotsiaalministeeriumi ettepanekutel on tugev tõenduspõhi ning nende samaaegsel rakendamisel on suur potentsiaal täita seatud eesmärki.

Ka Eurocare tunnustab Eestit selle eest, et oleme teinud julge sammu edasi, kaitsmaks oma inimesi alkoholiga seotud kahjude eest. Lisaks Eestile saadetud toetuskirjale pöördusid nad Carlsbergi ja Olvi juhtide poole, et need ei sekkuks Eesti alkoholipoliitikasse, vaid toetaks meid tehtud valikutes – kaitsta rahva tervist.

Leedu Tubaka ja Alkoholi Kontrolli Liidu sõnul on maailma kõige suurem alkoholitarbimine just WHO Euroopa regioonis ning samuti sellega seotud kahjud. Seetõttu tuleks WHO soovitusi rakendada viivitamatult terves regioonis. Nad toetavad Eestis tehtavaid samme ning viitavad, et ka Leedu uus valitsus plaanib karmistada oma alkoholipoliitikat, mis on trend terves Baltikumis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077