17. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tööstus tõuseb: vajatakse tuhandet autotootjat

Soome tehas vajab inimesi Mercedes-Benz GLC linnamaastureid tootma.
Foto: mercedes-benz.com
Soomes Uusikaupunkis asuv autotehas vajab üle tuhande uue töötaja Mercedes-Benze valmistama.

Valmet Automotive palkab Uusikaupunki tehasesse juurde üle tuhande inimese, vahendas Helsingin Sanomat ettevõtte teadet.

Palkamiseks korraldatakse mitu kampaaniat. Esimene läheb lahti täna ja pakkumisel on 250 töökohta. Ettevõte vajab töökäsi keevituse, värvimise ja kokkupaneku, aga ka logistika osakonda. Inimesi vajatakse Mercedes-Benz GLC linnamaasturite liinile, mis läheb käima järgmise aasta alguses. Ettevõte ehitas suvel selle tarbeks ka tehast suuremaks.

Praegu on tehases töös 1550 inimest ja allhangetega ametis veel 500. Pärast palkamiskampaaniat ulatub töötajate arv 3000ni.

Soome majandusminister Olli Rehn ning õigus- ja tööminister Jari Lindström teatasid, et nende hinnangul on Uusikaupunki tehast puudutav uudis koos Turu ja Rauma laevaehitustehaste suurtellimuste teadetega tõestus sellest, et tipptehnoloogial põhinev tööstus võib Soomes taas õitsele lüüa.

Ministrite teatel on tööjõu nõudluse kasv väljakutse, mille lahendamiseks tegutsevad ettevõtted ja kohalikud omavalitsused üheskoos riigi valitsusega.

Valmet Automotive ehitati algul Saabi sõiduautode valmistamiseks, aga lepinguga on seal toodetud ka teiste kaubamärkide autosid. Läbimurde tegi tehas Porsche Boxteriga. Aastatel 1997-2011 pandi seal kokku ligi 250 000 Porsche võistlusautot, parimatel päevadel tuli Uusikaupunkist kokku kolmandik Porsche toodangust.

Alates 2013. aastast pannakse tehases kokku Mercedes-Benzi A-seeria autosid.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077