Autor: Tööstusuudised.ee • 17. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hilding Andersi tehase laienduse käigus investeeriti kokku 6 miljonit eurot

Hilding Anders uuendas laienduse käigus ka masinaparki, investeerides selleks 2 miljonit eurot.
Foto: Hilding Anders
Madratsitootja Hilding Andersi Rae vallas asuva tehase laienduse käigus investeeriti kokku 6 miljonit eurot, millest 4 miljonit maksid ehitustööd ja 2 miljonit uued seadmed.

Juurdeehitusega lisandus tehasele 3000 ruutmeetrit tootmispinda ja 4000 ruutmeetrit laopinda. Pärast laiendust on tehase kogupind 22 000 ruutmeetrit. 

Tehase juht Janek Haud ütles tööstusuudised.ee-le, et ettevõte investeeris ise 2 miljonit eurot masinapargi uuendamisse ja hoone omanik Kawe 4 miljonit juurdeehitusse. "Meie investeering on tehtud kõik omavahenditest," sõnas Haud. 

Haua sõnul võimaldab investeering kasvatada ettevõtte tootmismahtu. „See võimaldab tõsta meie tehase tootmisvõimekuse umbes 2 miljoni madratsikatteni ja 5000 madratsi-kušetini aastas,“ sõnas Haud.

Ettevõtte teatel toodeti 2015. aastal 1,2 miljonit madratsikatet, tänavune tootmismaht on 1,3 miljonit katet ja tuleval on plaanis jõuda 1,5 miljoni katteni. 

Lisaks plaanib ettevõte palgata lisaks 40 töötajat. Haua sõnul on ettevõte alates 2015. aasta algusest kuni praeguseni tööle võtnud 100 inimest. „Kavas on lisaks nendele juurde võtta veel 40 inimest,“ sõnas ta. Kokku töötab ettevõttes hetkel 360 inimest. 

Veel plaanib ettevõte jätkata investeerimist automatiseerimisse. „Oleme viimastel aastatel panustanud automaatsetesse tekstiili juurdelõikuslaudadesse, mida on praeguseks kokku neli,“ sõnas Haud. Tema sõnul on ettevõtte järgmine automatiseerimise etapp laealune konveiersüsteem Eton, mis peaks valmima 2017. aasta lõpuks. See peaks aitama lühendada aega, mis kulub materjali jõudmiseks töötajani. Seega lüheneb kogu tootmistsükkel ja kasvab produktiivsus.

Haud märkis ka ettevõtte pressiteates, et Eestis on ettevõttel algamas 20. tegutsemisaasta ja praegu ollakse oma tegevust siinsel turul laiendamas. „Meie eesmärgiks on saada kontserni Skandinaavia ostukeskuses, kus pakume klientidele teenusest alates tootearendusest kuni tootmiseni. Alates käesolevast aastast on meie tehas kontserni Skandinaavia  piirkonna kangaste halduskeskus, mis tähendab, et kangaste oskusteave  ja valik asuvad Eestis,“ sõnas Haud.

Hilding Anders Baltic AS on Hilding Anders Grupi tütarfirma, mis alustas Eestis tegevust 1997. aastal. Hilding Anders Baltic 2015. aasta käive oli 28,3 miljonit EUR. Ettevõte müüb toodangu Sleepwell kaubamärgi all. 90% toodangut läheb ekspordiks. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077