10. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuldhülgavad termokahanevad katted parandavad ehituses töökeskkonda

HEAT³ termokahanevaid katted.
Foto: 3 Selli OÜ
Termokahanevad katted annavad suurepärase kaitse pooleliolevale ehitusele või tellingutele, kaitstes välitingimustes olevaid objekte mõnest kuust paari aastani. Tänu termokahanevale kaitsekilele on ehitusobjekt üleni varjatud ilmastikuolude ja võõraste silmade ning inimesed ja tööriistad kaitstud kukkumisohu eest.

Termokahanevast kilest saab kerge vaevaga ehitada vaheseinu, ajutisi suletud ruume või katta ka elemente ning mooduleid transpordi või hoiustamise ajaks. Kuna materjal „neeldub“ kaetud objektile, on see tunduvalt tõhusam kui present või tavaline tellingukate.

„HEAT³ termokahanevaid katteid soovitame eriti objektidele, kus on oht keskkonna saastatusele või vajalik on tavalisest kõrgem ilmastikust lähtuv oht töödele objektil,“ ütleb termokahanevate katete müüja ja paigaldaja 3 Selli OÜ esindaja Tanel Kolk. „Samuti kõigil muudel juhtudel, kus katte eemaldumisel või rebenemisel oleks tõsised tagajärjed või on vajadus hoida katte välist ja sisest keskkonda teineteisega kokku puutumast nagu värvimis-, liivapritsitöödel inimeste või vee kohal. Luues sel viisil kilega erinevad suletud keskkonnad, saavad samaaegselt ühel objektil tegutseda ka erinevate tööde tegijad.“

Tänu lihtsalt paigaldusele on tegu säästliku ja turvalise lahendusega, mida näiteks Ameerikas kasutatakse peale orkaanikahjustusi varade esmasel kaitsmisel ning Jaapanis ehitati maavärina järel termokahanevast kilest ajutisi peavarje.

HEAT³ kuni 15 meetri laiused katted liidetakse üksteisega kuumutamise teel nii, et nende vahele ei jää pragusid ega vahesid nagu tavapäraste tellingukatete puhul. Katted kuumutatakse „trumminahana“ pingule ning tänu sellele suudavad need vastu pidada ka väga suurtele tuultele, minimiseerides katete lahti rebenemisi ning hädaremontide vajadusi. Samas saab vajadusel katetesse lõigata läbipääse ning need hiljem jälle uue avausest väheke suurema kilepaaniga, kuumutamise teel, sulgeda. Sama saab teha, kui katteid on vigastatud millegi teravaga – ei pea tervet katet maha kandma.

Hoiab kokku tööle kuluvat aega

Kuna termokahava kilega ümbritsetud objektil on keskkond suletud ning vihm ja tuul ei pääse sisse tööd segama, vähendab see ühest küljest nii ehitusmaterjalide riske vihma-, lume- ja päikesekahjustustele, kuid hoiab ka kokku töödele kuluvat aega. Lisaks aitab pingul kattega objekti täielik suletus kahjulike ainetega töötamisel hoida ohutumat töökeskkonda, kuna kinnitamata materjalid ja tööriistad – ning samuti inimesed! – ei saa kukkuda tellingute alast välja poole. Peale selle on termokahanev kile on tuldhülgav (kui tule kolle eemaldada kile lähedalt, siis kile lõpetab edasi põlemise vähemalt 4 sekundi jooksul), vähendades tulekahju ohtu.

Termokahanevad ja korrosioonivastased kiled on saadavalt laiustes 3,5-18 meetrit ning paane saab üksteisega liita piiramatult. Kvaliteetne termokahanev kile ei karda vett ega ultraviolettkiirgust, võimaldades katet kasutada välitingimustes pikaajaliselt. Vajadusel saab reguleerida ka katete alust võimalikku niiskuse teket.

3 Selli OÜ pakub terviklikku teenust — kõrgekvaliteedilisi termokahanevaid katteid ja paigalduseteenust, aga ka kõiki paigaldamiseks vajalikke tarvikuid: termokahanevad- ja kaitseteipe, kinnitusrihmu, pandlaid, nuge kile lõikamiseks, propaanil töötavaid kuumendajaid, tuulutusavasid ja tõmblukuga uksi.

Termokahanev kile on täielikult taaskasutatav kile- ning plastikutööstustes ning 3 Selli OÜ samuti on alati nõus kasutatud termokahaneva kile utiliseerimiseks tagasi võtma.

www.heat3.ee 

Foto: 3 Selli OÜ
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077