Suurbritannia tootmine kasvas üllatuslikult

Suurbritannia tootmine kasvas.
Suurbritannia tootmine kasvas.

Suurbritannia tootmine tõusis septembris viimase viie kuu kiireimas tempos, kasvu vedas peamiselt transpordivahendite parandus ja hooldus, vahendab Bloomberg.

Tööstustoodang kasvas septembris aastases võrdluses 0,6% võrra, analüütikud olid oodanud 0,4% suurust tõusu. Oodatust suurem tõus näitab, et kolmanda kvartali lõpp on tehastele olnud pigem soodne. Kuna aga kolmekuulise perioodi algus oli üsna kehv, tähendab see, et kolmanda kvartali kokkuvõttes langes tööstustoodang aastases võrdluses siiski 0,9% jagu.

Suurbritannia riiklik statistikaamet andis teada, et kuigi üldiselt on Briti naela nõrgenemise mõju nähtud tööstustele soodsana, ei ole praegu põhjust arvata, et selle mõju oleks siiski suur olnud.

Analüütik Kate Davies märkis, et tööstustoodangu kasv vastab praegu üldistele trendidele ning oli oodatud. “Praegu pole kindlaid märke sellest, et nõrgenenud nael või pärast referendumi tekkinud ebakindlus oleksid Suurbritannia tehaste toodangut mõjutanud,” lisas ta.

Suurbritannia majandustulemused on olnud oodatust paremad ning üllatanud analüütikuid, kes prognoosisid riigile keerulist aega. Inglise Pank andis möödunud nädalal teada, et majandus on tugev, tuues eeskätt välja suurenenud tarbimise, aga ka oodatust suuremad investeeringud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara