7. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Luik hakkab liha müüma

Mart Luik
Foto: Andras Kralla
Varem meediaettevõtetes töötanud ja tüliga pankrotistunud Rock Cafed vedanud Mart Luik sukeldus lihaärisse.

Mart Luik on vastu võtnud uue väljakutse, ta asub lihatööstust üles ehitama. Tegemist on tänavu aprillis sundpuhkusele läinud Vastse-Kuuste lihatööstusega, mille ostis Atria Eesti käest kümne kodumaise seafarmeri loodud ühistu – Ühistu Eesti Lihatööstus.

Ühistu nõukogu esimees Urmas Lahe ütles kevadel Äripäevale, et tehingu hinda nad ei avalikusta, kuid idee kasvas meestel peas juba oma 10–15 aastat. Lahe märkis toona, et taasavatav tehas koondab enda alla 125 000 siga, mis moodustab umbkaudu poole Rakvere Lihakombinaadi aastasest töötlusest.

Tootmine peaks pihta hakkama sügisel ning juhatuse pardal istubki nüüd ka Mart Luik.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077