Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 1. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu suur toiduainetööstus plaanib laieneda Eestisse

Leedu suur toidutööstus tahab Eestisse laieneda.
Foto: KG Group
Kui Eesti ettevõtjad räägivad äri piiri taha viimisest, siis Leedu üks suuremaid toiduainete tootjaid KG Group uurib tootmisüksuse avamise võimalust Eestis. Plaan on rajada siia kombisööda tehas.

Leedu ühe suurima toiduainetetööstuse KG Group nimi ilmub viimastel aastatel Baltimaade konteksti ühe tihedamini, kirjutab põllumajandus.ee.

Tütarettevõtte asutamine 2014. aastal Lätis ja kaks aastat hiljem Eestis koos jõudsa arenguga kodumaal, Leedus, ei jäta kahtlust selles, et kaugeleulatuvad holdinguplaanid tuginevad kindlale vundamendile.

„Meie kontserni ettevõtete arengut ehitatakse potentsiaalsete tuluallikate hoolikate uuringute järgi. Eesti – see on üks meie suuremaid eksporditurge ja samas ka lähedane ja meeldiv naaber. Ostame Eestist tooret juba praegu, näiteks teravilja. Miks siis mitte töödelda seda siinsamas valmistooteks? Oleme arvamusel, et sellise tootmise saaks käima panna Baltimaade suurima põllumajandustooteid töötleva ettevõtte, ASi Kauno Grūdai, laiendusprojekti käigus. Antud juhul käib jutt kombisööda tehasest,“ räägib ASi KG GROUP juhatuse esimees Tautvydas Barštys.

Tema sõnade kohaselt on ettevõtte arendusteenistused juba alustanud uue tootmisüksuse ehitamisvõimaluse uurimist või siis olemasoleva üksuse ostuvõimalust Eestis. Tehase võimsuseks plaanitakse 22 000 tonni kombisööta aastas. „Meie kogemus ja kombisööda unikaalne käsitlusviis lubavad mõelda uute tootmisvõimsuste avamisest naabermaades – Lätis ja Eestis. See võimaldaks vähendada logistikakulu ja suurendada müüki Lätis ja Eestis. Kuid peamine on olla alati tarbija kõrval. Investeeringu suurusest on veel vara rääkida, sest kõigepealt tuleb koostada projekt, kuid kahtlemata saab see olema aukartust äratav,“ räägib Barštys.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist põllumajandus.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077