28. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra ehitusettevõtetele piirdelahendusi tootev GPS Produkter soovib leida turgu ka Eestis

Rõdupiirded on hoone fassaadis väga nähtaval kohal ning maitseka arhitektuuri korral annavad hoonele kena välimuse.
Foto: GBS Produkter OÜ
Norra kapitalil põhinev GBS Produkter OÜ on rõdu- ja trepikonstruktsioone ning piirdelahendusi valmistanud juba 15 aastat, kuid pole kunagi oma toodangut Eestis turustanud. Nüüd on ettevõttel plaanis laienemisplaanid – lisaks sihturule Norras plaanitakse oma tooteid pakkuda ka koduturul.

Ettevõte asutati 2001. aastal nime all Exentor OÜ ning sama aasta jaanipäeval läks Norra poole teele esimene saadetis. Kaks aastat tagasi vahetati nimi GBS Produkter OÜks tootmise vastavusse viimise tõttu standardiga EN1090, tänu millele sai ettevõte õiguse CE-märgise väljastamiseks oma toodangule. „Sama nime kandis toona ka meie tütarettevõte Norras, kus muu hulgas toimub ettevõtte müük ja projektijuhtimine,“ tutvustab GBS Produkter OÜ juht Kenno Pirnpuu.

Tegemist on 100% Norra kapitalil põhineval ettevõttega, mis tegutseb peamiselt Oslo piirkonnas, aga ka Lõuna-Norras ning Bergenis. GBS Produkter OÜ omanikeringi kuuluvad norralased Stian Bakken ja Henning Nilsen. Firma peamised kliendid on Norra ehituse peatöövõtjad ning ettevõtte käive on viimastel aastatel püsinud 6 miljoni euro ringis.

„Meie põhiline müügiartikkel ongi erinevad piirdelahendused, aga toodame ka rõdu- ja trepikonstruktsioone. Piirete tootmiseks ja paigaldamiseks vajaliku projektdokumentatsiooni koostab samuti ettevõte ise. Oma tugevusteks loeme pikaajalist kogemust antud tegevusalal, mis annab meile oskuse olla piisavalt paindlikud, et pakkuda klientidele just neile sobivaid lahendusi,“ räägib Pirnpuu, lisades, et hoolimata väga tugevast hinnasurvest sihturul ei ole tehtud ega plaanita kunagi teha järeleandmisi kvaliteedi puhul. „Püüame võimalikult kõrgel hoida ka teeninduse taset meie sihtturul heade kliendisuhete näol projektijuhtimise ja paigalduse kaudu.“

Norras valitseva hinnasurve kiuste püütakse parandada ettevõtte kasumlikkust sihtturul ning leida samal ajal oma toodetele turgu ka Eestis.

Norras valitseva hinnasurve kiuste püütakse parandada ettevõtte kasumlikkust sihtturul ning leida samal ajal oma toodetele turgu ka Eestis. „Kuna meie tegevusalal on tootmine ja paigaldus suhteliselt inimtöömahukad, peame leidma nutikaid lahendusi, tegelema organisatoorse tegevuse lihvimisega ja parandama eelarvestuse kvaliteeti. Näeme oma toodetel potentsiaali mõlemal turul. Meie ettevõtte 52 töötajat on väljas ühise põhimõtte eest: väärtustame kvaliteeti, võtame eksimusi kui kasulikke õppetunde ning oleme seisukohal, et kui millegagi juba alustada, siis tuleb teha seda hästi ja viia edukalt lõpuni.“

Väliskeskkonnas paiknevad rõdu- ja terrassipiirete valmistamiseks kasutatakse peamiselt pulbervärvitud alumiiniumprofiile ja klaase. Profiilid on suuresti eriprofiilid, mis on välja töötatud koostöös Sapa Profiiliga. Pulbervärvitud alumiinium on suurepärane kombinatsioon piirdekonstruktsioonide tarvis väliskeskkonnas. Profiilid on kaalult kerged, korrosioonikindlad, piisavalt tugevad, lihtsasti töödeldavad ja pulbervärvituna esteetilise välimusega. Klaase on võimalik saada väga erinevates variatsioonides, mis annab lahendusteks mitmeid võimalusi. Rõdupiirded on hoone fassaadis väga nähtaval kohal ning maitseka arhitektuuri korral annavad hoonele kena välimuse.

Hoone siseste piiretena kuuluvad tootevalikusse peamiselt terasest trepipiirded, aga ka alumiinium-klaaspiirded suurtes ühiskondlikes hoonetes. Trepipiirdeid on võimalik kombineerida erinevatest materjalidest käsipuudega, nagu roostevaba teras ja puit. Nii on võimalik trepipiiretele anda hoopis elavam ja kenam välimus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077