27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Masina- ja metallitööstuse TOPi 3. koht: AQ Lasertooli tulemust mõjutas ülevõtmine

AQ Lasertooli tehases valmistatakse metalltooteid autotööstusele.
Foto: Julia-Maria Linna
AQ Lasertool OÜ viimaste aastate tulemust on mõjutanud peamiselt kahe tootmisettevõtte ülevõtmine 2014. aastal, mis on andnud suurema konkurentsieelise allhanketööde pakkumiseks ja rohkelt lisandväärtust.

Kaks aastat tagasi liideti AQ Lasertool OÜga Jüri alevikus asuv autotööstusele metalltooteid valmistav tehas ning pinnatöötlemistehas Viimsis. Mõlema tehase suurimateks klientideks on autotööstuse turuliidrid.

Praeguseks on Jüri ja Viimsi üksustes jõudsalt parendatud tehnoloogilist võimekust, koolitatud tootmispersonali ning tagatud stabiilsed kasvuväljavaated. Mullu investeeriti põhivarasse kokku 0,9 miljonit eurot.

 

AQ Lasertool OÜ

Metallitöötleja.Asutatud 2003Omanik AQ Group ABTegevjuht Rein VoltKäive 2015. aastal 34,2 mln eurot, kasvas aastaga 29%. Käibest 96% andis eksport.Ärikasum 2015. aastal 3,8 mln eurot, kasv aastaga 16%.Töötajaid 353

Masina- ja metallitööstuse TOPi täismahus versiooni vaata Äripäevast

“2015. majandusaasta oli meile jätkuvalt edukas. Kuigi kasumi kasv oli mõnevõrra tagasihoidlikum, suutsime müügimahtusid kasvada 29% võrreldes aastataguse ajaga,” sõnas AQ Lasertool OÜ tegevjuht Rein Volt. Kasvu toetasid peamiselt auto- ja rongitööstuse kliendid, lisaks ka uued kliendid masina- ja aparaadiehitusest. 

Sel aastal on jätkunud töö müügimahtude ja tootmisvõimekuse kasvatamiseks. Samuti on eesmärk pakkuda klientidele järjest keerukamate ja suuremat lisandväärtust omavate toodete valmistamist nii auto- kui rongitööstuses ning endiselt tehakse investeeringuid tootmistehnoloogilisse baasi, et tõsta tootlikkust ja lisandväärtust töötaja kohta.  

“Pakume oma klientidele insenertehnilist tuge kliendi toodete arendamisel ja industrialiseerimisel,” täpsustas Volt.

Ettevõtte müügikäive kerkis 2015. aastal eelnenud aastaga võrreldes 7,7 miljoni võrra 34,2 miljoni euroni. Kasum kasvas sama ajaga 3,3 miljonilt 3,8 miljoni euroni.

AQ Lasertool OÜ on AQ Group AB tütarettevõte, mis tegutseb Eestis alates 2003. aastast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077