27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB kohal tumedad pilved

ABB Groupi juht Ulrich Spiesshofer
Foto: EPA
Šveitsi energeetikakontsern ABB teatas, et ettevõtte uute tellimuste arv kukkus kuuendat kvartalit järjest ning ei hakka tõusma niipea, kuna Brexit, USA presidendivalimised ning olukord Türgis on vähendanud nõudlust.

Aastases võrdluses kukkusid ABB uued tellimused 14% võrra 7,53 miljardi dollarini. Analüütikute jaoks oli tegu suure pettumusega: ükski Reutersi küsitletud 17 analüütikust ei oodanud nii kehva tulemust. Ekspertide hinnangul oleks ABB tulemus võinud jääda 8,5 miljardi dollari juurde.

Kolmanda kvartali netokasumiks kujunes 568 miljonit dollarit, mis on 9 miljoni võrra vähem kui aasta tagasi. Analüütikud olid oodanud 555 miljoni dollari suurust netokasumit.

ABB juht Ulrich Spiesshofer selgitas, et Euroopa nõudluse languse peamiseks põhjuseks on Brexit ning selle mõjud, aga ka osade investeeringute märkimisväärsed hilinemised. Ettevõtte tulemusi mõjutavad ka USA presidendivalimised, mis on turgudele lisanud omajagu ebakindlust.

Spiesshofer ei osanud öelda, millal võiks ettevõtte tulemused taas kasvutrendi näitama hakata, vihjates, et ilmselt võtab see aega.

ABB aktsia hind on tulemuste taustal langenud praeguseks 6% võrra, 20,68 Šveitsi frangini.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077