Mis viis Hekoteki masina- ja metallitööstuse TOPi esikohale?

Heiki Einpaul
Heiki Einpaul

Mullu napilt esikolmikust välja jäänud masinaehitusettevõte Hekotek AS platseerus tänavu masina- ja metallitööstuse TOPis esikohale ja selle taga on võimalused realiseerida teatud tellimused.

13. oktoobril Eesti Parimad Ettevõtted 2016 auhinnagalal aasta ettevõtte tiitli pälvinud Hekoteki juhatuse liige Heiki Einpaul sõnas tulemusi kommenteerides, et aastad ei ole vennad ja kindlasti on oma osa ka juhusel, et just 2015. aastaks akumuleerusid võimalused realiseerida teatud tellimused.

“Meie alal on projekti keskmine müügiperiood ehk projekti “küpsemisaeg” mitu aastat. Ja kui see hetk on kes, ei ole enam lihtne kätt ette panna,” ütles ta, lisades, et samas ei saa alahinnata meeskonna võimet sellisel otsustaval hetkel ennast kokku võtta ja ettekuhjunud ülesannetega edukalt hakkama saada. “Projektide algust mõjutab meie müügitööst palju rohkem üldine hetke vastav investeerimiskliima ja muud välised tegurid. Meie ülesanne on kannatlikult oodata ja alati klientide jaoks õigetel hetkedel olemas ning väljakutseteks valmis olla.”

Hekoteki meeskonna eesmärgiks on, et iga projekt lõppeks rahuloleva ja tänuliku kliendiga. See tähendab, et kõik otsused on vaja teha otsides win-win-lahendusi ning seda sõltumata maast, kus töötatakse. Ju siis nimelt sellist tüüpi otsuseid ongi Hekotekil õnnestunud viimasel aastal teha.

Plahvatuslikust kasvust ei unista

Kuna mullune aasta oli töötajatele raske ja “tulistati” tööd nagu filmides, ilma laadimata, loodetakse nüüd väheke kergendust.

“Reaalses elus peab end ka laadima. Seega prognoosime sel aastal kindlasti mullusega võrreldes teatud “tagasilööki”, aga kuna ka eelnevate aastate tulemused olid väga head, seame endale realistlikke pikema perioodi eesmärke. Üks aasta ei ole mingi periood, mille järgi saab põhimõttelisi järeldusi teha,” nendib Einpaul ja lisab muiates: “Seega pole oodata, et meil pea eelmisest aastast ringi käima ja ninast sisse sadama hakkaks.”

Plahvatuslikust mahtude kasvust Hekotek oma niðis ei unista. Einpauli sõnul saadakse aru, et maailma mastaabis on tegu väikese firmaga väikeselt maalt, aga kohati ollakse ka uhked oma kahe jalaga alati maad puudutava talupojamõtlemise üle. 

“Kõige tähtsamad on motiveeritud ja ise ennast motiveerivad spetsialistid, neid ei kasva kunagi kusagil hulgi. Seega, meie töömahud saavad kasvama vähehaaval ja põhirõhu asetame kvaliteedile,” räägib juhatuse liige. “Suuri “kaugelt säravaid” investeeringuid ei plaani, ent samas peab ja investeerib iga reaalselt elujõuline ettevõte erinevatesse oma arengut tagavatesse kohtadesse pidevalt – nii ka meie. Seda enam, et võrreldes heaoluriikidega peavad meie inimesed veel nägema pidevat arengut, sest ega me muidu ju valitsuse püstitatud eesmärki, Põhjamaadele järele jõuda, täita ei saa.”

Osale arutelus

  • Gerli Ramler, kaasautor

    Gerli Ramler, kaasautor

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara