Autor: Tööstusuudised.ee • 20. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Gaasi müük kasvas viiendiku võrra

Ants Noot
Foto: Erik Prozes
AS Eesti Gaas on üheksa kuu kokkuvõttes müünud 328 miljonit m³ gaasi, eelmisel aastal oli võrdlusnumber 277 miljonit m³. Seega üheksa kuuga on gaasimüük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 18%.

„Eesti Gaasi heade müügitulemuste taga on maagaasi jätkuvalt soodne hind. Oleme mitmekesistanud oma tarneallikaid ja suudame importida maagaasi konkurentsivõimelistel tingimustel,“ kommenteeris ettevõtte tegevjuht Ants Noot pressiteates.

Käesoleva aasta septembrikuus müüs Eesti Gaas 18,1 miljonit m³ gaasi, mis on 0,2 miljonit m³ rohkem võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Kasvanud on jätkuvalt surumaagaasi tarbimine transpordis. Üheksa kuuga on sõiduautod, veoautod ja bussid tarbinud kokku 3,3 miljonit m³ gaasi, eelmisel aastal oli surumaagaasi tarbimine sama ajaga 2,4 miljonit m³, mis teeb kasvuks ligi 40%.

Just elektrimüük on ka käesoleva sügise prioriteet. „Kui võrdleme näiteks Eesti Gaasi kodukliendi elektripakette turuvalitseja hinnakirjaga, on meie börsihinna marginaal kaks korda madalam,“ kinnitas Noot. 

AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad gaasitorustike ja rajatiste projekteerimisele ja ehitamisele spetsialiseerunud AS EG Ehitus ning jaotusteenust osutav AS Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub üle Eesti viis surumaagaasitanklat.

Eesti Gaas annab tööd enam kui 200 inimesele, kontserni käive ulatus möödunud aastal 130 miljoni euroni. Ettevõttel on 1600 äriklienti ja 42000 koduklienti.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077