18. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on parim puidutööstur?

Metsatööd
Foto: Mariliis Pinn
Metsa- ja puidutööstus on Eesti üks kiiremini areneva lisandväärtuse kasvuga majandusharusid ja suurema käibega tööstusharusid. Kes tegid suurema käibe, selgub oktoobri Metsanduse kuukirjast.

Puidu-, paberi- ja mööblitööstus annab rohkem kui veerandi, 26% Eesti töötleva tööstuse lisandväärtusest, selgub Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu värskelt ilmunud 2015. aasta ülevaatest. Metsa- ja puidutööstuse lisandväärtus kasvas mullu kokku 6,9%, samal ajal kui Eesti majandus tervikuna kasvas ainult 1,8% ning töötlev tööstus keskmiselt hoopis kahanes 2,2%. Aga millised ettevõtted on teinud suurima kasumi ja käibe?

17. oktoobril ilmunud Metsanduse kuukirjast saab lugeda, milline mees on Erametsakeskuse juht Jaanus Aun, kas puidust peaks rohkem energiat tootma ja millised kompetentse võiks metsatööstuses edasi arendada. TOP 10 puidutööstust:  1. Harmet OÜ2. Baltic Log Cabins OÜ 3. Graanul Invest AS 4. UPM-Kymmene Otepää AS 5. Matek AS 6. Eesti Höövelliist OÜ 7. Module Tech OÜ 8. Peetri Puit OÜ9. VinCom OÜ10.-11. Lemeks AS10.-11. Combimill Sakala OÜ  Täismahus puidutööstuse TOPi näed Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077