Autor: Tööstusuudised.ee • 12. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB avas Tallinnas regionaalse äriteeninduskeskuse

ABB uue, Tallinnas asuva äriteeninduskeskuse avavad (vasakult) ettevõtte Balti riikide juht Bo Henriksson, Eesti majandus- ja taristuminister Kristen Michal, uue äriteeninduskeskuse juht Ulla Kukkonen ning ABB Grupi äriteeninduskeskuste rakendusjuht Hannu Kasi.
Foto: ABB
ABB avas eile Tallinnas uue regionaalse äriteeninduskeskuse, mis hakkab pakkuma tuge ABB finants-, personali- ja tarneahelavaldkonna tegevustele. Kui uus keskus hakkab järgmiste aastate jooksul täies mahus toimima, saab seal tööd üle 400 inimese.

ABB Tallinna regionaalne äriteeninduskeskus on üks kuuest keskusest, mida ABB on üle maailma rajanud või rajamas, et muuta ettevõtte töö tõhusamaks ja tulusamaks, koondades ning standardiseerides tugiteenuseid, mida varem osutati 68 riigis eraldi. ABB peamine argument ühe keskuse Eestisse asutamiseks oli võimalus kasutada ära kohalikke andekaid inimesi, stabiilset taristut ja soodsat ärikeskkonda, teatas ettevõte.

„Tallinn on nüüd järjekordne tähtis lüli ABB üleilmses võrgustikus, kus pakutakse teenuseid koostöös asjaomaste riikidega,” sõnas ABB Global Business Services (GBS) üksuse rakendusjuht Hannu Kasi.

„Meie Eesti kolleegid pakuvad kõrgetasemelist asjatundlikku tuge, võimaldades läbivaid protsesse standardiseerida, harmoniseerida ja automatiseerida. GBS-i võrgustik võimaldab meil vähendatud kulutuste juures parandada teenuste kvaliteeti ja suurendada klientide rahuolu," lisas Kasi.

Eesti keskus asub Ülemiste City linnakus. „Uus keskus on meie tugev toetusavaldus Eesti senisele heale teenindusele. See näitab ABB toetust Eesti majandusele ja usku siinsete spetsialistide võimekusse,” kommenteeris ABB Balti riikide juht Bo Henriksson.

„ABB on olnud ettevõttena Eesti oluline partner juba ligi 25 aastat, kes võttis riski investeerida siia kohe pärast meie riigi taasiseseisvumist ja on jätkanud investeerimist kõigi nende aastate jooksul, et püsida konkurentsis,“ märkis majandus- ja taristuminister Kristen Michal.

„Investeeringud on tehtud just tootlikkuse tõstmiseks, mille kasvule on ruumi kõikides sektorites. Tunnustan ABB-d investeeringu eest äriteeninduskeskusesse, mis pakub tööd 400-le kõrge kvalifikatsiooniga spetsialistile. Mida komplekssemaid teenuseid me suudame pakkuda, seda parem meie ettevõtlusele ja majandusele tervikuna,“ lisas minister.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kahte valdkonda: tootmine (generaatorid, ajamid, taastuvenergiaseadmed, elektrikilbid, komplektalajaamad) ning müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingeseadmed, automaatikaprojektid, robotid, korrashoiuteenused). 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077