Autor: Harro Puusild • 11. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikatööstuse liidu juht: allhange ei ole probleem

Eesti Elektroonikatööstuse Liidu tegevjuht Arno Kolk konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017.
Foto: Raul Mee
Meil on olemas maailmatasemel allhanketehased, allhange on tootmisteenus ja ma ei pea seda probleemiks, ütles Eesti Elektroonikatööstuse Liidu tegevjuht Arno Kolk konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017.

„Meil on Eestis olemas kõik vajalikud pusle tükid. Meil on kutsekoolid ja meil on kohad, kust tulevad insenerid, meil on komponentide ja materjalide tarnijad. Meil on olemas maailmatasemel allhanketehased ja inseneribürood,“ rääkis Arno Kolk oma ettekandes.

„Allhange on osa infrastruktuurist, see on tootmisteenus. See tehasevõrgustik on meie suur tugevus ja ma ei pea seda mingiks nõrkuseks või probleemiks. Kui sul on idee, siis on sul ju vaja tehast, kus see valmis teha,“ rääkis Kolk.

Kolk ütles veel, et Eestis on erineva profiili ja suurusega tootjaid, kelle jaoks on oluline efektiivsus, protsesside parendamine ja automatiseerimine. „Igapäevane teema elektroonikatööstuses on digitaliseerimine ja uusi it-lahendusi juurutatakse pidevalt. Näha on, et Eesti it-ettevõtted on enda jaoks väljundina tööstuse avastanud ja tööstusele lahendusi tegemas,“ märkis Kolk.

Kolgi sõnul on aga Eesti elektroonikatööstusel kasvuruumi piisavalt. „Eestil on suur masinatööstuse, meil tehakse laevu, metsatraktoreid, pakiroboteid ja maju. Kui me ekspordime maju, siis miks me ei võiks majadele rohkem tarkust külge panna?“ küsis Kolk.

„Eesti on ka mereriik, aga elektroonika tuleb Tšehhist. Piinlik. Läbi selliste tegevuste on Eesti elektroonikatööstus võimeline kasvama,“ rääkis liidu juht.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077