Autor: Tööstusuudised.ee • 27. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasita maja laiendab tootmishoonet

Lasita tehasehoone.
Foto: Lasita Maja
Majatootja Lasita Maja alustab tootmishoone laiendust, mis kahekordistab tootmisvõimsuse ja loob Tartu maakonda ligi 50 uut töökohta.

Lasita Maja AS juhatuse esimees Kaido Maisvee ütles pressiteates, et tootmishoone laiendamisega ei investeerita ainult ettevõtte võimekusse, vaid Eesti puidutoodete tööstuse arengusse ja ekspordivõimekusse tervikuna. Laiendus loob Tartu maakonda ligi 50 uut töökohta.

“Eesti on hea koht, kus puitmaju toota. Meil on kodumaine tooraine ja väljaõppinud eksperdid, seetõttu on kodumaine puidutööstus oluline eksportöör ning juba täna ekspordib Lasita Maja ligemale 98% oma toodangust,” lausus Maisvee ning lisas, et plaanitud juurdeehitus annab võimaluse suurendada toodete ekspordimahtu Lääne-Euroopasse, eelkõige aga Suurbritanniasse ja Itaaliasse, kus nõudlus Eesti puitmajade vastu on kasvanud.

Maisvee rääkis veel, et laienduse tulemusel lisandub Tartu lähistele veel 8546 m2 täiendavat tootmispinda. Ehituse ajal peab säilima ka tehase olemasolev tootmisvõimsus, mis eeldab nõudlikku projektijuhtimist ehitaja poolt.

Ehitusettevõtte Embach Ehitus juhi Andres Salusaare sõnul on Lasita Maja juurdeehitus planeeritud lõplikult valmima 2017. aasta suveks. “Suurimaks väljakutseks on uue tootmishoone ehitustööde organiseerimine nii, et olemasolevas tehases jätkuks igapäevane töö tõrgeteta,” lausus Andres Salusaar. “Teiseks ehituslikuks väljakutseks saab olema uue ja olemasoleva tootmishoone ühendamine igapäevast tööd häirimata.”

Tootmishoone kinnistu omanik on kinnisvaraettevõte Colonna. Lasita Maja AS on üks Eesti suuremaid puidust aiamajade tootjaid, kes annab tööd 250-le inimesele Eestis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077