23. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson: koondamised tulevad üle ilma

Ericssoni peakontor Stockholmis
Foto: Scanpix/Reuters
Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericsson teatas vastuseks Rootsi meedias avaldatud teadetele, et firma plaanib Rootsis kogu tootmise lõpetada, et säästukavale vastavalt plaanitakse koondamisi üle maailma.

„Me läheneme sellele riikhaaval ning esimesena informeeritakse alati töötajaid või ametiühinguid, kus need on olemas,“ teatas Ericsson agentuurile Bloomberg e-kirja vahendusel.

Ericsson reageeris Rootsi päevalehes Svenska Dagbladet üleeile õhtul avaldatud infole, et firma plaanib Rootsis võrguseadmete tootmise alalt 3000 töötaja koondamist. Andmete allikaks olid ajalehe valdusesse sattunud konfidentsiaalsed dokumendid, mis puudutasid koondamiskava üksikasju.

Firma tahab kokku hoida kaks korda nii palju kui mullu, mil koondati 1500 töökohta. Ühtlasi tähendab plaan, kui Ericsson sulgeb oma tootmisüksused Borasis ja Kumlas, et 140 aastat väldanud tootmise ajalugu Rootsis saab läbi. Neis tehastes on praegu tööl 1200 inimest, kuid koondamisi plaanitakse ka uurimis- ja arendustegevuse alal, millega koondatavate koondarv kasvab 3000-le, kirjutas Svenska Dagbladet.

Kokku on Ericssonil Rootsis 15 000 töötajat ja enamik neist on ametis võrguseadmete divisjonis. Firma ajalugu Rootsis läheb tagasi aastasse 1876 ja juhtkond on teadlik oma otsuse tähendusest ja raskusest. „Me teeme lõpu 140 aastat väldanud tootmisepohhile, mis kujutab endast kõigi aegade suurimaid koondamisi Rootsis,“ tsiteerib leht juhtkonna konfidentsiaalset dokumenti.

Säästu loodetakse kärbetest ca 3 miljardit Rootsi krooni.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077