Autor: Harro Puusild • 16. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pildid! Seminar-ringreis Energiasäästlikud lahendused

Technopolis Ülemiste kasutab energialahendusena päikeseenergiat.
Foto: Harro Puusild
15. septembril toimus Äripäeva teemaveebi tööstusuudised.ee korraldatud ringreis, kus tutvuti erinevate energiasäästlike lahendustega. Meenutuseks avaldame sündmusest fotogalerii.

Seminar-ringreis algas kell 8.45 hommikul ja esimesena külastati Technopol Ülemistet. Technopolises räägiti päikeseenergia tasuvusest ja probleemidest. Oma kogemustest rääkisid Technopolise haldusjuht Vahur Tippo ja Naps Solar Estonia OÜ juhatuse liige Ander Pukk.

Seejärel sõideti edasi metallitööstusesse Favor, kus tutvuti energiasäästlike valguslahendustega ja Favori enda valgustibrändiga Leden. Valguslahendustest rääkisid ettevõtte arendusinsener Taavi Hallikma ja müügiinsener Hermo Soodla.

Pärast Favori külastust alustati sõitu Koerusse, kus külastati Konesko tehast. Veel enne Koerusse jõudmist räägiti bussis TTÜ uuringutest, energiatootmise lahenduste võrdlusest, kulutõhusatest tarbimislahendustest ja uutest trendidest energeetikas. Kuulajatele esines TTÜ Elektrotehnika instituudi ja energeetikateaduskonna vanemteadur ja teadusprodekaan Argo Rosin.

Sellest, kuidas kujuneb tasuvus päikeseelektrisüsteemides ja millised on tüüpilised probleemid, kõneles bussisõidu ajal Ander Pukk Naps Solarist.

Konesko tehases räägiti sellest, kuidas ja miks otsustas ettevõte üle minna maaküttele. Kuulajatele kõnelesid Konesko esindaja Ahto Härm ja Maaküte OÜ juhataja Tanel Gehrke.

Konesko tehasest jätkus sõit edasi E-Piima, kus E-Piim Tootmise AS juhatuse esimees Jaanus Murakas tutvustas ettevõtte uut hakkepuidul töötavat katlamaja.

Tagasiteel Tallinnasse bussisõidu ajal rääkis Green Fuel Energy OÜ partner ja tegevjuht Sander Saat, milline on energiasäästliku lahenduse rakendamine reaalsuses.

Viimasena tutvustas Keskkonnainvesteeringute Keskuse juhatuse liige Veiko Kaufmann, millised on alternatiivenergia toetuse võimalused.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077