9. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

iguse lineaarsed kaarjuhikud – turvaline juhtimine muutuvate raadiuste puhul

Tänu uutele iguse drylin kanduritele saavad kliendid nüüd kasutada muutuva raadiusega lineaarseid kaarjuhikuid.
Foto: igus GmbH
2016. aasta Hannover Messel tutvustas motion plasticsi spetsialist igus esimest muutuva raadiusega lineaarjuhikutele mõeldud kandurit. Adaptiivne kandur võib minna sirgelt profiililt kaarjasse ning sobib seepärast erinevateks rakendusteks mitmetes valdkondades, alates mööblist kuni lavaseadmeteni. Isegi põllutöömasinate ja tarbesõidukite juhikabiinides on piiratud ruumile erinõuded.

Ennast tõestanud drylin W lineaarlihtlaagritel põhinevalt, esitles motion plasticsi spetsialist igus lineaarjuhikute kaarrööpaid esimest korda aasta tagasi. Sellega vastab igus kasutajate veelgi rohkem kohandatud nõuetele ja tagab täiusliku ruumikasutuse. Siin toodud rakendusnäited asuvad ehitus- ja põllumajandusmasinate juhikabiinides. drylini lineaarjuhikute eelisteks on paigalduslihtsus ja hooldusvaba kasutamine, mille tagavad määrdevabad laagrid.

Sel aastal astub igus veelgi sammu edasi ja pakub esimest muutuva raadiusega rööbastega lineaarjuhiku kandurit. Kandur on adaptiivne, mistõttu on seda võimalik liigutada näiteks sirgelt profiililt kaarjale. „Sellega avanevad täiesti uued võimalused, eriti kasutamisel näiteks kontoriseadmetes või lavatehnikas,” selgitab Stefan Niermann, iguse drylini lineaar- ja ajamitehnoloogia osakonna juht.

 

Kliendile orienteeritud lahendused maksimaalseks vabaduseks

Rööbaste vahe kompenseerimiseks kasutatakse uues drylini kanduris hõõrdekindlast iglidur plastist valmistatud pöörlevat sfäärilist kuullaagrit. Selle abil saab kandur liikuda nii lamerööbastel kui ka kumeratel või nõgusatel kaarrööbastel. Samuti nagu fikseeritud raadiusega kandur, on uus versioon saadaval ka käsiklambriga, mille abil saab kanduri fikseerida igas asendis. Kasutajad saavad igusest tellida alumiiniumist kohandatud kaarrööpad koos vastavate kanduritega.

Veelgi rohkem vabadust disainimiseltänu adaptiivsele juhtkandurile!

IGUS (www.lineaarjuhik.ee)

igus GmbH on ülemaailme juhtiv energiakettide süsteemide ja polümeerlihtlaagrite tootja. Kölnis asuval pereettevõttel on esindused 35 riigis ja üle maailma töötab nende heaks u 2950 inimest. 2015. aastal oli iguse motion plasticust ja liikuvatele seadmetele mõeldud  plastkomponentidest saadud käive 552 miljonit eurot. igusele kuuluvad oma sektoris suurimad katselaborid ja tehased, mis võimaldavad neil pakkuda oma klientidele innovaatiliste toodete kiireid käitlusaegu ja vajadustele kohandatud lahendusi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077