5. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skeletoni omanikud murdsid rikaste TOP

Skeletoni omanikud Oliver Ahlberg ja Taavi Madiberk.
Foto: Eiko Kink
"Get shit done!" ütleb Taavi Madiberk, kui palun tal kirjeldada ülivõimsaid energiasalvesteid tootva Skeleton Technologiesi töökultuuri.

Jutu taga on ka teod. 2009. aastal asutasid Oliver Ahlberg ja Taavi Madiberk firma, mis toodab võimekuselt selliseid superkondensaatoreid, millele maamunal vastast ei leidu. Äsja avati Viimsis tehas, 2017. aasta algul valmib teine Saksamaal. Superkondensaatorid ehk väga suure mahutavusega energiasalvestid on jõuallikad, mida Elon Musk on nimetanud elektriautode tulevikuks. Nende potentsiaali usuvad ka teised. Skeleton on tegutsemisaja jooksul kogunud 26,7 miljoni euro eest investeeringuid, sellest 13 miljonit tänavu juulis.

Ettevõtte kiire kasv toob Madiberki ja Ahlbergi tänavu septembris ilmuva Äripäeva Rikaste TOPi esisajasse. Meie arvutuste järgi ulatub nende mõlema vara 8,6 miljoni euroni. 

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077