1. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lase fantaasial lennata: kuidas aitab lasegraveerimine eristuda?

Foto: Ossmet valgusti
Kuna konkurentsirohkes maailmas osutub aina tähtsamaks eristumine, on üks võimalus lasta personaliseerida ettevõttega seotud kingid, meened või isegi kontoritarbed.

Juba aastaid Eestiski pakutav lasergraveerimine (-lõikus) annab suurepärase võimaluse viia visioonid arvutist otse valitud materjalile, seda ääretu täpsusega. Materjalide valik on lai: paber, nahk, klaas, puit, riie, keraamika. See sõltub inimese fantaasiast. Võimalik on graveerida ka roostevabale ja värvitud metallile.

"Meil endal on näiteks vineerist visiitkaardid, pliiatsitops ja märkmepaberi hoidja," ütlevad Tallinnas asuva ettevõtte Ossmet esindajad. Ossmet tegelebki peamiselt nii laser- kui vesilõikuse, kuid ka pulbervärvimisega.

Järjehoidja
Foto: Ossmet

Ideid firmakingiks salongist

Juhul kui ideid napib, saab alati uudistama minna Ossmeti esinduses asuvasse salongi. Kuna laserlõikusest ja -graveerimisest on aastate jooksul tekkinud omatoodangu sektsioon, on võimalik seal vaadata ettevõtte disainitud ning valmistatud tooteid.

Lisaks on ettevõttel suveniiripoed (http://www.ehejaehtne.ee/) üle eesti: Haapsalus, Pärnus, Viljandis ja Tallinnas. Poodides  müüakse nii omatooteid kui ka üle Eesti kokku korjatud käsitöömeistrite asju. Kuigi üldsuunaks on puit ja puiduga seonduv, leiab poest ideid firma- või erakingiks, meeneteks ning ka eratarbimiseks.

Huvitavaid mõtteid saab poest ja salongist tõepoolest ammutada kuhjaga. Riiulitele on välja pandud nii nahast kaaned, pastakad, uhked klaasist auhinnad, nimelised pokaalid ja pudelid, keraamilised plaadid kui ka isegi puidu ja metalli koosluses mööbel.

"Kõik on võimalik," kinnitavad Ossmeti esindajad, kelle sõnul saavad nad ideedega alati abiks olla. Ettevõtte töötajad, kelle panusele ettevõtte töösse ollakse tänulikud, aitavad samuti ka kliendil leida oma suund.

Foto: Ossmet

Pikaajalisust hindav klient valib pulbervärvimise

Laserlõikuse kõrvalt tegeleb Ossmet pulbervärvimisega, mis 20 tegevusaasta jooksul saanud põhisuunaks. Pulbervärvimine on eelkõige metalli jaoks ning võimaldab katta soovitud toonis näiteks piirded, trepid, rattaraamid ning muud konstruktsioonid.

Tegu on pulbrit meenutava värviga, mis kantakse soovitud kohale staatiliselt, seejärel kuumutatakse 180-200 kraadi juures, kus värv kinnistub. Värvkate kaitseb metalli korrosiooni eest ning pikendab eluiga tunduvalt. Lisaks on see keskkonnasõbralik ning värvitud pindu on hiljem kerge hooldada. Kuna värvivalik on lai, leiab igaüks sobiva ning tekitada saab vajadusel ka struktuurpindu.

Pulbervärvimisse võib viia metallist asju nii suuremas kui väiksemas koguses ehk ka ükshaaval. Ossmeti esindajad kinnitavad, et sageli kasutavad seda võimalust disainerid, kes enda loomingu on kodus valmis teinud, ent värvimiseks just nende teenuseid kasutavad.

Pulbervärvimine
Foto: Ossmet

Metalli jaoks sobib vesilõikus

Kolmanda põhisuunana osutab Ossmet teenuseid ka vesilõikuse valdkonnas. Tegu on baltikumi võimsaima ning suurima vesilõikuspingiga (töölaud 3000x6000mm), mis suudab lõigata materjale paksusega kuni 200mm. Võimalus tagada vastavalt tellija soovile täpsust ja lõikepinna puhtust mis välistab edaspidise mehaanilise töötlemise vajaduse. Vesilõikus pingiga saab lõigata lisaks metallile ka klaasi, marmorit, graniiti, plastikuid, puitmaterjale jne.

 

Peamiselt kasutavad vesilõikust ikkagi metalliettevõtted, kuid ka autotööstuses on sel oma osa. Ossmeti klientide hulka kuuluvad näiteks ka Norma, Standard ning erinevad mööblifirmad.

Huvi ja küsimuste korral võib alati pöörduda Tallinnas Mustamäe tee 5b asuvasse esindusse ning võtta ühendust e-kirja või telefoni teel. Spetsialistid aitavad leida sobiva lahenduse vastavalt vajadusele ning nõustada ka materjalide valikul.

www.ossmet.ee; pulbervärvimine: [email protected]; laserlõikus ja -graveerimine: [email protected]

TASUB TEADA

Laserlõikus - pehmete materjalide, nagu puit või plastik, lõikamine.

Lasergraveerimine - pildi, logo või kirja kandmine laseri abil valitud materjalile (va värviline metall)

Vesilõikus - kuni 200 mm paksuse metalli lõikamine mõõtu.

Pulbervärvimine - staatiliselt kuumutamise abil metallpindadele või -esemetele kantav värvikiht.

Foto: Ossmet
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077