Kasv tuleb tööstustele raskelt

Enics Eesti juht Jaanus Aal.
Enics Eesti juht Jaanus Aal.

Tööstusettevõtete tootmismahud kasvavad, kuid nende juhtide optimism jääb mõõdukaks.

„Midagi lihtsat ei ole. Tööd on palju ja tuleb palju vaeva näha, et plaanid täidetud saaks,“ ütles kaablitootja Draka Keila Cables juht Tarvo Leppik. Ettevõttele annab uusi võimalusi eelmisel aastal avatud uus tootmisliin ning natuke ongi kasvanud tootmine nii Eestisse kui ka väljapoole, kuid tohutut hüpet Leppik ei näinud, kirjutab Äripäev

„Meie ettevõtte mahud sõltuvad väga ehitusmahtudest ja ka Eesti Energia investeeringuplaanidest. Kahjuks ei ole Eesti Energia järgmise aasta plaane näinud, aga me loodame, et nad jätkavad samas mahus. Mis puudutab ehitust, siis me erilist kasvu ei julge prognoosida. Loodan, et see jätkab vähemalt samal tasemel. Siis väga hull ei ole,“ leidis Leppik mitte üleliia optimistlikult.

Elektroonikafirma Enics Eesti juht Jaanus Aal tõdes, et võrreldes eelmise aastaga tootmine kasvab ja praegu on tellimustega hästi. Selle taga on tema sõnul aga raske töö. „Turg ei ole kasvanud. Me oleme ise püüdnud turust rohkem kasvada,“ ütles Aal ja lisas, et tuleb lihtsalt müügi pärast rohkem pingutada ja seetõttu otsivad nad endale juurde veel müügijõudu.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

  • Kristel Härma

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara