22. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pfizer ostis 14 miljardi eest vähiravimitootja

Ravimifirma Pfizer.
Foto: EPA
Ravimifirma Pfizer on jõudnud lähedale 14 miljardi dollari suurusele tehingule, vahendab Reuters.

Medivationi ravimite hulka kuulub eesnäärme vähki raviv Xtandi. Pfizer teatas, et Xtandi ülemaailmne käive ulatus 2,2 miljardi dollarini ning ost peaks nende kasumit aktsia kohta (earnings per share) tõstma.

Ravimifirma maksab Medivationi iga aktsia eest 81,50 dollarit. See on 21 protsenti enam kui reedene aktsiahind (67,16 dollarit). Sellel aastal on Medivationi aktsia kallinenud juba 40 protsenti. Tehingu peavad kinnitama veel aktsionärid ja regulaatorid.

Aprillis pakkus Prantsusmaa Sanofi SA sama ettevõtte eest vaid 52,50 dollarit aktsia kohta. Reuters kirjutas täna, et San Franciscos asuva ettevõtte ostmise vastu on olnud väga suur huvi. Pakkumisi on teinud lisaks Pfizerile ja Sanofile veel Merck, Celgene ja Gilead Sciences.

Suur huvi näitab seda, et nõudlus uute vähivastaste ravimite vastu tõuseb – mõned neist ravimitest suudavad patsiendi eluaega pikendada mitme aasta võrra. Ravimitootjate käive kasvab tänu sellele aga miljardite dollarite võrra.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077