Sõnajalg: 2017 on Eleoni läbimurdeaasta

Vennad Oleg ja Andres Sõnajalg.
Vennad Oleg ja Andres Sõnajalg.

„Turule tulekul kujuneb 2017. aasta Eleoni jaoks kindlasti läbimurdeaastaks, kuid samas ei ole mõtet enne elektrituruseaduse muudatusi erinevaid stsenaariume prognoosida,“ ütleb Eleoni juhatuse liige Oleg Sõnajalg, kes esineb 11. oktoobril 2016 ka konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017.

"Turule tulekul kujuneb 2017 Eleoni jaoks kindlasti läbimurdeaastaks, kuid samas ei ole mõtet enne elektrituruseaduse muudatusi erinevaid stsenaariume prognoosida. Meil on laual mitmed atraktiivsed pakkumised, millistest meie esimene prioriteet on koduturg," ütles Oleg Sõnajalg tööstusuudised.ee-le.

"Oleme otsustanud elektrituruseaduse muudatused ära oodata ja seejärel langetada strateegilised otsused. Loodame, et valitsus ei venita ja jõuab selle tegevusega aasta lõpuks ühele poole," lisas ta. 

Veel ütles Sõnajalg, et huvi Eleoni tegemiste vastu on võimalike klientide hulgas suur, ent tuulikud ei ole veel ekspordimüügiks. "Selleks et Euroopa turule minna, on meil eelnevalt vaja välja arendada rahvusvaheline tuulikute püstitamise ja hoolduse võimekus, mida allhanke baasil teha ei saa. Meie esimene eelistus on arendada need võimekused välja koduturul," märkis Oleg Sõnajalg. 

"Töötlev tööstus on üks suurimaid tööandjaid, kuid eriti just raskemasinatööstus sõltub väga palju majanduskeskkonnast. Kui me vaatame oma edukaid EL riike, näiteks Saksamaad ja Soomet, näeme, et need riigid on raskemasinatööstuse arengule vajaliku majanduskeskkonna loomisel vahetult kaasa aidanud. Eesti majandusele hoo andmiseks, aga ka Ida-Viru kasvavat tööpuudust arvestades, peaks Eesti riik sellele rohkem mõtlema," sõnas ta. 

NB! Pikemat intervjuud Oleg Sõnajalaga saab lugeda 30. augustil Äripäeva vahel ilmuvas Tööstuse kuurkirjas.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara