10. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sanktsioonid on kasvatanud Venemaa kodumaist toidutootmist

Sanktsioonid on ergutanud Venemaa kodumaist toidutootmist.
Foto: Raul Mee
Lääne sanktsioonidele 2014. aasta augustis kehtestatud Venemaa vastusanktsioonid, millega keelustati paljude lääne toidukaupade import, on kasvatanud Venemaa kodumaist toidutootmist.

Reitinguagentuuri ACRA andmeil on välismaiste toidukaupade tarbimine Venemaal praegu ajalooliste mõõnarekordite lähistel, vahendab agentuur Bloomberg. Väärtuselt on impordi osakaal toidukaupade müügis kahanenud 22 protsendile võrreldes 34 protsendiga 2014. aasta alguses.

Näiteks imporditud juustu osakaal Venemaa turul oli selle aasta esimeses kvartalis kahanenud 23 protsendile 49 protsendi tasemelt kaks aastat tagasi. Imporditud sealiha osakaal kahanes 8,5 protsendile varasema 18 protsendi tasemelt.

Sanktsioonide kehtestamise järel on põllumajanduse osakaal Venemaa SKPs kasvanud möödunud aasta andmetel 4,4 protsendile, mis on kõrgeim näit 2003. aastast.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077