Saetöösturid ei vingu

Nõudlus saematerjali järele on pidevalt kukkunud, ütleb ASi Toftan tegevjuht Martin Arula.
Nõudlus saematerjali järele on pidevalt kukkunud, ütleb ASi Toftan tegevjuht...

Üks on selge – mis alla läinud, see läheb ükskord üles ka, võttis Võrumaa saeveski ASi Toftan tegevjuht Martin Arula kokku saetööstuste mulluse majandusaasta.

Enamiku Eesti suuremate saeveskite müügitulu ja kasum kukkus eelmisel aastal võrreldes 2014. aastaga, ainsana suurendas tublisti käivet ja kasumit Combi gruppi kuuluv OÜ Combimill Sakala koos oma tütar- ja sidusettevõtetega. Eesti suurima metsanduskontserni ASi Stora Enso Eesti müügitulu vähenes mullu 5,6 protsendi võrra, samas kasvas puhaskasum enam kui kaks korda, ilmselt paljuski tänu puidugraanulite müügi kasvule.

„Konjunktuur on olnud kehvem, nõudlus saematerjali järele on pidevalt kukkunud,“ põhjendas Martin Arula kehvemaid majandustulemusi. „Saematerjali hind on enam kui aasta jooksul alanenud üle kümne protsendi, aga tooraine hinna kukkumine on olnud sisuliselt olematu.“ Toftani käive oli 2015. aastal 42,7 miljonit eurot ja kasumit teeniti 5,5 miljonit eurot. Aasta varem olid numbrid vastavalt 46,9 miljonit ja 7,8 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara