Autor: Tööstusuudised.ee • 5. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adven Eesti poolaasta käive langes

Adven Eesti E-Piima katlamaja Põltsamaal.
Foto: Adven Eesti
Soojatootja ja tööstuslike energialahenduste pakkuja Adven Eesti kulumieelne ärikasum ületas tänavu esimesel poolaastal ootusi pea kümne protsendi võrra. Ettevõtte käive langes aastataguse perioodiga võrreldes 15% 11,2 miljoni euroni.

Peamiseks käibe langemise põhjuseks on Adven Eesti juhatuse esimehe Urmo Heinami sõnul kütuste, eelkõige maagaasi, hinna langus, teatas ettevõte. 

Ettevõtte kulumieelne ärikasum oli 2,5 miljonit eurot, mis ületas eelarve taset pea kümne protsendi võrra ning jäi eelmise aasta sama perioodiga võrreldavale tasemele. Ka oodatust kõrgem EBITDA tulenes peamiselt kütuse hindade langusest, suurenenud tootlikkusest ja efektiivsemast soojuse tootmisest. Ühtlasi vähenesid võrgukaod.

“Oleme näidanud esimesel poolaastal tugevat majandustulemust. Kuigi Adven Eesti ärikasum langes võrreldes 2015. aasta esimese kuue kuuga 8% oli see tingitud peamiselt ühekordsetest omaniku vahetusega seotud kuludest,” rääkis Heinam. Poolaasta auditeerimata ärikasumiks kujunes 1,4 miljonit eurot.

Esimesel poolaastal investeeris ettevõte pooleliolevatesse arendusprojektidesse 420 000 eurot. Suurima osa moodustasid kaugküttevõrkude rekonstrueerimistööd Haabneemes, Kundas, Sauel ja Väike-Maarjas ning Põltsamaa biokatla renoveerimistööd. Teostamise ootel on Loo ja Laagri katlamajades plaanitava kütusevahetuse projektid, mille osas loodab ettevõte peagi KIKi vastust rahastustaotlustele. Suurim investeeringute maht on tänavu plaanitud kolmandasse kvartalisse.

Adven on Eestis, Soomes ja Rootsis tegutsev energiaettevõte, mis pakub energialahendusi tööstus- ja teenindussektoris, varustab soojusega era- ja ärikliente ning tegeleb maagaasi jaotamise ja müügiga. Adven Eesti on üks Eesti suurimaid soojuse tootjaid, tegutsedes neljateistkümnes kaugküttepiirkonnas üle Eesti. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077