3. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG kaotas Eesti Energiast vähem

VKG juht Ahti Asmann.
Foto: Andras Kralla
Kahe põlevkivihiiglase võrdluses suutis selle aasta esimesel poolaastal VKG näidata veidi paremaid tulemusi kui riigifirma Eesti Energia.

Kui Eesti Energia käive kahanes esimesel poolaastal 13,8 protsenti, siis VKG-l kukkus see ligi 8 protsenti. Tõsi, kasuminumbreid ei saa võrrelda, sest vastupidiselt börsil võlakirju noteerivale Eesti Energiale VKG oma teates esimese poolaasta kasumit ei avaldanud.

Mullu sai VKG koguni 32 miljoni eurose kahjumi, samas kui Eesti Energia suutis 40,5 miljoni euroga plussi jääda.

VKG püüab ellu jääda

Viru Keemia Grupi 2016. aasta esimese kuue kuu käive oli 66,5 miljonit eurot, mis on ligikaudu 8% vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Majandustulemuste languse põhjuseks on Kiviter-tehnoloogial töötavate vabrikute ajutise konserveerimise tõttu vähenenud õlitoodete müügimahud ning maailmaturuhindade püsimine madalal tasemel. „Töötame jätkuvalt madalate õlihindade tingimustes ning konkurentsivõime säilitamiseks kasutame ära kõik võimalused tootmise optimeerimiseks. Samas näeme selgeid märke nõudluse ja pakkumise stabiliseerumisest naftaturul ning seetõttu vaatame tulevikku mõõduka optimismiga,“ selgitas Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann pressiteate vahendusel.

Eesti Energia teatas, et energiakontserni müügitulu esimesel poolaastal oli 345,7 miljonit eurot, mis on 13,8 protsenti vähem kui aasta varem. Ettevõte on endiselt kasumlik. Vaatamata 43,7protsendisele kasumi langusele teeniti ikkagi 34,6 miljonit eurot puhaskasumit. Oluline osa kasumist tuleb siiski suuresti tänu valitsuse 30. juunil vastu võetud otsusele, millega vähendati tagasiulatuvalt põlevkivi tootjatele kehtivaid ressursi- ja keskkonnatasusid. Eesti Energia juhi Hando Sutteri hinnangul sõidavad energiaturud Ameerika mägedel.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077