Autor: Tööstusuudised.ee • 29. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vopak on valmis rajama regionaalset LNG terminali

Vopak E.O.S.i-i kütuseterminal Muugal.
Foto: Raul Mee
Tallinna lähedale Muugale LNG-terminali rajada sooviv Vopak E.O.S. on jätkuvalt valmis rajama ka regionaalset terminali, maksumusega ligikaudu 250 miljonit eurot.

"Tallinna LNG terminal on Euroopa Liidu prioriteetsete ning toetuskõlbulike projektide seas. Investeeringu summa sõltub Muuga sadamasse kavandatava terminali suurusest, regionaalse terminali eeldatav maksumus on ligikaudu 250 miljonit eurot," ütles Vopak E.O.S.-i kommunikatsioonijuht Olga Van Kampen, vahendas err. 

Ta lisas, et väiksema punkerdamise ning paakautode laadimiseks mõeldud terminali, mis oleks ühtlasi regionaalse terminali esimene etapp, maksumus oleks ligikaudu 50 miljonit eurot. Varem on firma öelnud, et sooviks esimese etapi käivitada 2017. aastal ning laiendada see regionaalseks terminaliks aastaks 2019.

Loe arendusplaanidest lähemalt siit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077