Autor: Tööstusuudised.ee • 21. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keemia Grupi kahjum oodatust ligi viis korda suurem

Ahti Asmann
Foto: Andras Kralla
Energiakontsern Viru Keemia Grupp (VKG) teenis 2015. aastal esmakordselt tegevusajaloo jooksul kahjumit summas 32 miljonit eurot, veel aasta varem teenis ettevõte 20 miljonit eurot kasumit.

Möödunud majandusaastal madal nafta hind avaldas olulist mõju ettevõtte tegevusele ning kajastus negatiivselt majandustulemustes, kuna üle poole kontserni tuludest on otseselt sõltuvad õlihindadest maailmaturul. Esmakordselt 17-aastase tegevuse jooksul lõppes majandusaasta kontserni jaoks kahjumiga.

Märkimisväärselt langes ka ettevõtte käive – kui aastal 2014 oli müügitulu 195 miljonit eurot, siis mullu vaid 167 miljoni eurot ehk 14 protsenti vähem. Põlevkiviõli toodang oli samas rekordiline ning põlevkiviõli tootis ettevõte mullu 506 000 tonni ehk 17 protsenti rohkem kui tunamullu, teatas VKG.

Eelmisel aruandlusperioodil oli müügitulu 195 miljonit eurot, puhaskasum  20 miljonit eurot.

«Praeguses turuolukorras ning jäiga ressursi- ja keskkonnapoliitika juures oli see üsna prognoositav tulemus ja olime selleks valmis,» edastas Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann pressiteate vahendusel. 

Ta sõnas, et ettevõte tegi ette rea samme finantsolukorra kindlustamiseks – ennekõike  tegevus- ja kapitalikulude kärpimine, tootmise optimeerimine, investeerimisplaanide ülevaatamine ja meie finantspartneritelt saadud laenude restruktureerimine.

Eelmise aasta septembris toimunud konverentsil Äriplaan ennustas ettevõtte suuromanik Priit Piilmann, et madalate energiahindade tõttu tuleb ettevõtte kahjum ligikaudu seitse miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077