Autor: Tööstusuudised.ee • 12. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrimaterjalide müüjate ühinemine loob suurima tootevalikuga firma Eestis

Timo Raimla
Foto: Eiko Kink
Talger-Elektrotehnika ning Elektroskandia Baltics ühinemislepinguga tekib Eesti elektrimaterjalide turusektorisse suurima kaubavalikuga ettevõte, mille uueks ärinimeks on W.EG. Eesti.

Elektroskandia Baltics OÜ ja Talger-Elektrotehnika OÜ kuuluvad alates tänavu 28. aprillist Würth Group kontserni. 

„Peale Elektroskandia Baltics  ning Talger-Elektrotehnika ühinemist aprillikuus Würth Groupi all on selge, et ehitusmaterjalide turul elektritoodete valdkonnas on tekkinud vaieldamatult suurima kaubavalikuga uus ettevõte. Saab olema põnev väljakutse Eestis esmakordselt meie valdkonnas kaht ettevõtet üheks ja veel tugevamaks ühendada. Eriti kui mõlemad ettevõtted on juba eelnevalt olnud tugevad tegijad turul,“ sõnas Elektroskandia Baltics OÜ juhatuse esimees Timo Raimla. 

„Kahe ettevõtte peale kokku on laotoodete valik suurenenud ligi 1500 nimetuse võrra. Lisaks on tuhande võrra kasvanud ka kliendinimekiri. See annab meile kindlad sihid liikuda täielikult Eesti turu tippu ning järgneva paari aastaga omandada suurim turuosa,“ ütles Talger-Elektrotehnika tegevjuht Margo Väinsar. 

W.EG. Eesti OÜ on juriidiline nimi, mis tuleb sõnadest Würth Elektrogrosshandel ning sarnased nimed on kasutuses ka teistes Würth Groupi elektritoodete valdkonna ettevõtetes. W.EG. Eesti OÜ sai enim hääli ka asutusesisesel konkursil ning on hästi vastu võetud töötajate poolt. Kaubamärkidena jäävad kasutusele esialgu nii Elektroskandia Estonia kui Talger-Elektrotehnika.

Würth Group on professionaalsete seadmete hulgimüügiga tegelev perefirma, mille tegevusalad on mitmekülgsed ja hõlmavad ka elektrimaterjalide osa. Ettevõte on tegutsenud alates 1945. aastast ja saavutanud selle aja jooksul märkimisväärseid tulemusi. Iseseisva ärisuunana hõlmab elektrimaterjalide müük Würth Groupis tänaseks kogu grupi käibest enam kui 10 protsenti.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077