Tehnikaülikooli juhtimine muutub lihtsamaks ja läbipaistvamaks

Tallinna tehnikaülikool
Tallinna tehnikaülikool

Alates 1. jaanuarist 2017 on Tallinna Tehnikaülikoolis (TTÜ) vaid neli teaduskonda ning Eesti Mereakadeemia

1. juulil kinnitas TTÜ kuratoorium ühehäälselt ülikooli uue, nelja teaduskonnaga struktuuri. Uutesse teaduskondadesse – inseneriteaduskonda, infotehnoloogia teaduskonda, loodusteaduskonda ja majandusteaduskonda – ning Eesti Mereakadeemiasse koondatakse senised 8 teaduskonda, 12 asutust ning enam kui 60 instituuti.

Sellega viiakse lõpuni ülikooli struktuurireform, mille eesmärgiks on muuta Tehnikaülikool senisest paindlikumaks ja dünaamilisemaks – õppivaks, intelligentseks, muudatustega kiiresti kohanevaks organisatsiooniks. Lihtsamale ja läbipaistvamale juhtimisstruktuurile üleminekuga on ülikoolil ambitsioonikas eesmärk tõusta Põhjamaade parimate tehnoloogiaülikoolide hulka.

Uusi teaduskondi asuvad moodustama asutajadekaanid, kelleks on inseneriteadustes Arvo Oorn, infotehnoloogias Gert Jervan, loodusteadustes Tõnis Kanger ning majandusteadustes Enn Listra.

Ühtlasi nimetas kuratoorium tehnikaülikooli võrdlusülikoolideks Aalto Ülikooli Soomest, Chalmersi Ülikooli Rootsist ja Taani Tehnikaülikooli.

„Tallinna Tehnikaülikooli missioon on olla teaduse, tehnoloogia ja innovatsiooni edendaja ning juhtiv inseneri- ja majandushariduse andja Eestis ning struktuurireformi lõpuleviimine on tähtis samm ülikooli veebruaris vastuvõetud uues arengukavas püstitatud eesmärkide saavutamiseks,“ ütles kuratooriumi esimees Gunnar Okk.

Sellel aastal lõpetas Tallinna Tehnikaülikooli 2311 tudengit, mis on ülikooli kõigi aegade parim tulemus. Lõpetanute arv oli suurim tehnika-, tootmise- ja ehituse valdkonnas. Lõpudiplomi saajate hulgas oli ka ligi 300 välistudengit, mis on samuti ülikooli senine rekord.

Tänavune vastuvõtt Tallinna Tehnikaülikooli lõpeb 5. juulil.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud