Autor: Tööstusuudised.ee • 21. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Kaitsetööstuse Liitu asub sügisel juhtima Ingvar Pärnamäe

Kaitseministeeriumi praegune asekantsler ja tulevane kaitsetööstuse liidu juht Ingvar Pärnamäe.
Foto: Väinu Rozental
Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatus kinnitas liidu uueks juhiks kaitseministeeriumi praeguse asekantsleri Ingvar Pärnamäe, kes asub ametisse alates 1. oktoobrist.

Kaitsetööstus on kasvanud üheks Eesti innovaatilisemaks ja kiiremini arenevaks valdkonnaks, milles on väga suur ekspordi- ja kasvupotentsiaal. “Meil on väga hea meel, et alates oktoobrist asub Eesti Kaitsetööstuse Liidu etteotsa niivõrd põhjaliku riigikaitse valdkonna kogemuse, rikkaliku rahvusvahelise kompetentsi ja kontaktide võrguga juht,“ ütles Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatuse esimees Kuldar Väärsi pressiteates.

„Ingvar Pärnamäe on Eesti kaitsetööstuse arendamise juures mänginud olulist rolli juba aastaid ning ta esitles ambitsioonikat tegevuskava, mis on suunatud Eesti ettevõtete tootearenduse ja ekspordivõime kasvule,” lisas Väärsi.

Pärnamäe seab eesmärgiks ekspordikäibe suurendamise 

Ingvar Pärnamäe tutvustas täna Eesti Kaitsetööstuse Liidu üldkoosolekul liidu uusi tegevussuundasid järgnevateks aastateks ning seadis eesmärgiks Eesti kaitsetööstuse suurema ekspordikäibe ja panuse Eesti majandusse. Kaitsetööstuse liit kiitis uued suunad heaks. Tulevikus keskendub liidu tegevus Eesti ettevõtetele uute äri- ja ekspordivõimaluste loomisele ning koostööle ja müügitehingutele aktiivsele kaasa aitamisele.

Väärsi sõnul tahab Eesti Kaitsetööstuse Liit liikuda järgmisele tasemele, luua uusi ärivõimalusi  ja ühendada Eesti kaitsetööstuse valdkonna äriarenduse kogemusi, kaasates selleks ettevõtteid, ülikoole ja riigiasutusi. “Eesti ettevõtete ideed, tootearendus, teadmised ja kogemus on maailmatasemel, kuid suurtel turgudel läbilöömiseks ja maailma juhtivate ettevõtetega tehinguteni jõudmiseks tuleb ühendada jõud ning tegutseda koos, leida sünergia erinevate toodete ja teenuste vahel. Liit peab oma liikmeid selles osas nõustama ja suunama ning hoidma eestvedaja rolli,” ütles Väärsi.

Ingvar Pärnamäe esineb 11. oktoobril 2016 konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017, kus tutvustab Eesti kaitsetööstuse edasisi plaane. Koos temaga esineb ka Milremi tegevjuht Kuldar Väärsi, kes räägib, mida ettevõte järgmisel aastal plaanib.

Lisaks esinevad: Liisa Oviir, Mart Proos, Oleg Sõnajalg, Arno Kolk, Peep Peterson, Toomas Tamsar, Igor Rõtov, Aivar Aus. NB! Esinejate nimekiri täieneb.

Alanud on registreerimine soodushinnaga 199 eurot km-ta (238,8 eurot km-ga).  

Registreerida saab SIIN.

Täpsemat kava näeb SIIT.

Juhatuse esimehe ja tegevjuhi funktsioonid liidetakse

Eesti Kaitsetööstuse Liidu tänasest juhatusest saab alates oktoobrist nõukogu ning kokku liidetakse juhatuse esimehe ja tegevjuhi funktsioonid. Liidu nõukogu hakkab edaspidi esindama liitu kuuluvaid ettevõtjaid, suunama liidu strateegilist arengut ja kontrollima eesmärkide saavutamist.

Muudatuste jõustumiseni 1. oktoobril jätkab Ingvar Pärnamäe tööd Kaitseministeeriumi asekantslerina. Kuni oktoobrini jääb Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatuse esimehe rolli täitma Kuldar Väärsi, kes alates oktoobrist jätkab nõukogu liikmena.

Eesti Kaitsetööstuse Liit on asutatud 2009. aastal ning selle liikmeskonda kuulub sada ettevõtet. Liitu kuuluvad ettevõtted tegelevad kaitse- ja julgeolekuotstarbelise teadus- ja arendustegevusega, tootmisega või teenuste osutamisega. Eesti Kaitsetööstuse Liidu eesmärgiks on luua rahvusliku ja rahvusvahelise kapitali koostöö kaudu sünergiat Eesti kaitsetööstuse arendamiseks ning kaitsevaldkonna toodangu ekspordiks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077