Autor: Tööstusuudised.ee • 20. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootjahinnaindeksi langus jätkus ka mais

2015. aasta maiga võrreldes mõjutas indeksit ka hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises.
Foto: Arno Mikkor
Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2016. aasta mais võrreldes aprilliga -0,2% ja võrreldes eelmise aasta maiga -1,8%, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas mais eelmise kuuga võrreldes keskmisest enam hindade langus elektroonikaseadmete ja puittoodete tootmises, samuti hindade tõus kütteõlide ja toiduainete tootmises.

2015. aasta maiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning kütteõlide, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, samuti hinnatõus elektroonikaseadmete tootmises ja mäetööstuses.

Tööstustoodang

Create line charts

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077