Autor: Tööstusuudised.ee • 20. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siff tegi Graanul Investile uue laohoone

Graanul Invest Grupi omanik ja juht Raul Kirjanen (vasakul) ja Bekkeri sadama omanik ja juhatuse liige Endel Siff esimeste uude laohoonesse pidulikult maha kallatud graanulikoormate taustal.
Foto: Raul Mee
Tallinna Bekkeri Sadamas avati reedel uus puisteainete laokompleks 6000 ruutmeetri suuruse kinnise halli ja 40 000 ruutmeetri lahtiste ladustamisaladega, mille suurkliendiks saab oma eksporttegevuse korraldamisel Euroopa suurim puidugraanulite tootja Graanul Invest.

Tallinna Bekkeri Sadam OÜ juhatuse liikme Endel Siff’i sõnul investeeriti uue laokompleksi ja ladustamisplatside rajamiseks 1,5 miljonit eurot ning kindluse selleks andis koostöö laiendamine Eesti ühe suurema ning edukama puidu- ja energeetikatööstusettevõttega Graanul Invest AS.

Tulevikku suunatud investeeringutena on Bekkeri sadam tema sõnul alustanud kaide rekonstrueerimise ja akvatooriumi süvendamise ettevalmistamist, et tagada võimekus ka 30 000 tonnise veeväljasurvega handy-size laevade teenindamiseks.

“Möödunud aastal valitsenud üldise langustrendi taustal kogu Eesti sadamaäris suutsime oma kaubamahte kasvatada 45% ligi miljoni tonnini ning investeerida sadama arendamisse 2 miljonit eurot. Kuna omame nii sadamat kui tegutseme ise ka operaatorina, oleme konkurentidest paindlikumad ning suudame oma klientidele tagada parimad äritingimused,” rääkis Siff pressiteates.

Bekkeri sadam  on Eesti suurim erakapitalil põhinev puiste- ja generaalkaupade käitlemisele spetsialiseerunud sadam. Tallinna Bekkeri Sadam OÜ eelmise aasta käive oli 3,9 miljonit eurot ning kasum 575 tuhat eurot.   Sadam annab tööd 40 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077