Autor: Tööstusuudised.ee • 9. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajade tootja Finnlog sõlmis Hiinas koostööleppe

Ettevõtlusminister Liisa Oviir (keskel) visiidil Hiinas.
Foto: MKM
Ettevõtlusminister Liisa Oviiri Hiina visiidi käigus sõlmis Eesti puitmajade tootja Finnlog koostööleppe Hiina partneriga.

Eesti juhtiv palkmajatootja Finnlog sõlmis koostöö- ja edasimüügilepingu Hiina partneriga BL Timber Investment Co. Lepingu raames ehitatakse Xiameni lähistele üks kahekorruseline näidispalkmaja, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Minister Oviir ütles, et Eesti on suurim palkmajade eksportija Euroopa Liidus ning koostöö Finnlogi ja Hiina partneri vahel tõestavad, et Eesti tooted on kõrges hinnas ka mujal maailmas. "Olen ka ise puitmajade austaja ja võin kinnitada, et olete teinud õige otsuse, kui Eesti ettevõttega koostööd teete. Loodan, et projekt pälvib ka Hiina võimude toetuse," ütles minister kõnes hiinlastele.

Palkmaja tootja Finnlog OÜ tegevjuht Alar Anton ütles, et hiinlastega kokkulepete sõlmimiseks tuleb pikalt tööd teha - enne, kui jõutakse lepinguni, tuleb saavutada usaldus inimeste vahel.

"Oleme Hiina turuga tutvunud juba viis aastat, läbirääkimisi hiinlastega alustasime kaks aastat tagasi, tänaseks oleme üheskoos valmis Hiina turgu vallutama," ütles Alar Anton.

Finnlog OÜ keskendub peamiselt liimpuidust palkmajade arhitektuurilahenduste väljatöötamisele ja müügile nii Eestis kui ka välisturgudel.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir koos EASi esindajate ja äridelegatsiooniga on sel nädalal visiidil Hiinas, kus kohtutakse Hiina kaubandusministri ning ettevõtjatega.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077