Riigikogus arutletakse Eesti metsa- ja puidutööstuse investeeringute üle

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EMPL) tegevjuht Henrik Välja.
Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EMPL) tegevjuht Henrik Välja.

Täna toimub riigikogu konverentsisaalis konverents “Väärtustame metsa – kasvatame majandust”, kus Eestis tegutsevate puidutööstusettevõtete juhid tutvustavad viimasel ajal tehtud investeeringuid ning avavad tagamaid, mis ajendas ettevõtteid investeerima.

“Metsa- ja puidutööstus on Eestis pikkade traditsioonidega majandusharu, mille roll majanduses on taaskord tõusuteel. Tegemist on ühega vähestest valdkondadest, mille väliskaubanduse bilanss on positiivne ja mis kasvatab Eesti jõukust. Seejuures ei ole vähetähtis, et see tulu jõuab otseselt sektori 38 000 töötaja, 110 000 erametsaomaniku ja RMK kaudu kõikide Eesti kodanikeni,” rääkis Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu (EMPL) tegevjuht Henrik Välja pressiteates.

EMLP-i liikmete viimastel aastatel tehtud investeeringute maht ulatub tema sõnul 300 miljoni euroni, millega on kasvatatud nii tootmismahte kui ka efektiivsust. “Ettevõtete aktiivne investeerimine näitab, et usk sektori kasvamisesse on jätkuv. Jätkusuutlikkuse ja keskkonna jalajälje vähendamise printsiibid loovad puidule uusi kasutusvõimalusi ja Eestil kui metsarikkal riigil on siinkohal võimalus oma olulisimat loodusvara, metsa, aina paremini kasutada ja väärtustada, mis võib anda olulise panuse ka majanduskasvu,” kirjeldas Välja. 

Konverentsi korraldab EMPL koostöös riigikogu keskkonnakomisjoniga projekti “Puidutööstuse konkurentsivõime arendamise klaster EU49332” raames.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara