Autor: Tööstusuudised.ee • 31. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootmismahud kasvasid aastaga

Toodangu kasvu toetas ka puidusektor.
Foto: Raul Mee
Tööstusettevõtted tootsid 2016. aasta aprillis 1% rohkem toodangut kui eelmise aasta aprillis, teatab Statistikaamet. Toodang suurenes energeetikas ja töötlevas tööstuses, kuid vähenes mäetööstuses.

Aprillis toodeti töötlevas tööstuses 1% rohkem toodangut kui 2015. aasta samal kuul. Toodangu kasv oli laiapõhjaline – üle poole tööstusharudest ületasid aprillis eelmise aasta taset. Toodangu mahu suurenemist põhjustas eelkõige puidu, elektriseadmete, elektroonika- ja metalltoodete tootmise kasv.

Välisturule müüdi aprillis 70% kogu töötleva tööstuse toodangust. 2015. aasta aprilliga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 1% ja müük kodumaisele turule 3%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2016. aasta aprillis tööstuses kokku 6% rohkem toodangut kui eelmisel kuul, sealhulgas töötlevas tööstuses 2% rohkem.

2015. aasta aprilliga võrreldes toodeti elektrit 9% rohkem ja soojust 1% vähem.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077