Komisjon: Eesti tööstussektor keskendub vähese lisaväärtusega kaubale

Eesti üks olulisemaid tööstusvaldkondi on metallitööstus.
Eesti üks olulisemaid tööstusvaldkondi on metallitööstus.

Eestis tehakse endiselt investeeringuid peamiselt vähest lisaväärtust loovatesse sektoritesse ning ka siinne tööstussektor ekspordib aina rohkem madala lisaväärtusega kaupa, kritiseerib Euroopa Komisjoni eile avaldatud riigipõhiste soovituste raportis.

"Eesti tööstuses on jäänud domineerima nn traditsioonilised sektorid, mis aitavad majanduskasvule vähe kaasa," leiab komisjoni raport. Niisamuti heidab dokument ette, et Eesti on ka innovatsiooni-näitajate poolest langenud allapoole Euroopa Liidu keskmist, vahendab arileht.delfi.ee

"See näitab, kuivõrd oluline on Eesti jaoks leida uusi strateegilisi investeeringuid just teadus- ja arendustegevusse, eelkõige ajal, kus põlevkivisektoris on toimetulekuga raskused." Dokumendis viidatakse innovatsiooni indeksile (Innovation Scoreboard), kus on näha, et erinevate indikaatorite järgi on Eesti tulemus kaugel maas Euroopa keskmisest.

Loe pikemalt Ärilehest

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara