Autor: Tööstusuudised.ee • 18. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuuleenergia assotsiatsioon valis tagasi senise juhatuse

Martin Kruus jätkab Tuuleenergia assotsiatsooni juhatuses.
Foto: Andras Kralla
Tuuleenergia tootjaid ühendav Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon (ETEA) valis 6. mail toimunud aastakoosolekul juhatuse, võttis vastu kaks uut liiget ja pidas arenguplaane.

Uued liikmed. Nordex on Saksa tuulikutootja, kelle tuulikuid kasutab Eestis Pakri tuulepark, kus töötab kokku kaheksa 2,3 MW võimsusega N-90 tüüpi elektrituulikut. Marble Management juhib rohetehnoloogiatesse investeerivat ettevõtet Marble Invest OÜ. Viimase portfelli kuulub uudset mikroinverterit arendav Ubik Solutions OÜ ja hüdropump-elektrijaama arendav Energiasalv OÜ.

Juhatuse koosseis. Assotsiatsiooni üldkoosolek valis ka juhatuse järgmiseks kolmeks aastaks. Tagasivalituks osutusid senised juhatuse liikmed Martin Kruus, Innar Kaasik ja Peep Siitam. Martin Kruus esindab Nelja Energia gruppi ning on juhtinud Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni alates aastast 2009. Innar Kaasik töötab Eesti Energias taastuvenergia ja väikekoostootmise juhina ning on olnud tuuleenergia assotsiatsiooni juhatuse liige alates 2012 aastast. Peep Siitam on töötanud Arengufondi energia- ja rohemajanduse suuna juhina ning olnud Eesti Energia nõukogu liige. Täna juhib ta ettevõtet Pakri Energy Island. Peep Siitam on ETEA juhatuse töös osalenud aastast 2009.

Arengusuunad ja eesmärgid. Tuuleenergia assotsiatsiooni liikmed kinnitasid ka järgneva aasta arengusuunad ja eesmärgid. Jätkub tegevus tuuleenergia arengut soodustava seadusandluse raames, kaasates selleks nii kohalikke ametkondasid kui ka tõhustades koostööd Baltikumi ja Põhjamaade organisatsioonidega. Lisaks plaanib liit intensiivistada koostööd ameti- ja ülikoolidega, et tõsta Eestis tuuleenergeetika hariduse taset. Üldkoosolek otsustas moodustada ka meretuuleenergia töörühma, mille fookuses on välja töötada innovaatilisi lahendusi, mis võimaldavad meretuuleenergia hinda alandada ja pakkuda meie piirkonnas kõige konkurentsivõimelisemat taastuvenergiat.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon koondab endas liikmeid, kelle tuuleenergia võimsus moodustab 94% Eesti tuuleenergia koguvõimsusest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077