Tööjõu tootlikkus pöördus kasvule

Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar.
Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar.

Et majandus kasvas kiiremini kui hõive, pööras tööjõu tootlikkus peale 2015. aastal toimunud 1,8% suurust kahanemist taas kasvule, kommenteeris Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar statistikaameti täna avaldatud tööturu andmeid.

"Vastavaldatud kiirhinnangu järgi ulatus majanduskasv 2016. aasta esimeses kvartalis 1,7%ni. Et majandus kasvas kiiremini kui hõive, pööras tööjõu tootlikkus peale 2015. aastal toimunud 1,8% suurust kahanemist taas kasvule," kommenteeris Orsolya Soosaar. 

"Tõenäoliselt suurenes ka tootlikkus ühes töötunnis, mis kasvas juba 2015. aasta lõpus. Maksu- ja tolliameti andmetel püsis keskmise palgaväljamakse kasv aasta esimeses kvartalis 6,4% juures ning seega ületab palga kasv endiselt tootlikkuse kasvu, kuid kasvuerinevus vähenes," märkis ta. 

Töötuse määr oli 2016. aasta I kvartalis 6,5% ning tööhõive määr 64,1%, teatas Statistikaamet täna. Võrreldes eelmise aasta I kvartaliga suuri muutusi ei toimunud.

Eile teatas amet, et esialgsetel andmetel suurenes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) 2016. aasta esimeses kvartalis võrreldes 2015. aasta esimese kvartaliga 1,7%. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara