6. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liisa Oviir tahab ettevõtjaid survestada

Ettevõtlusminister Liisa Oviir.
Foto: Eiko Kink
Ettevõtlusminister Liisa Oviir rääkis eile Vikerraadio saates „Päevakaja“, et tema hinnangul ei tohi riik lasta ettevõtetel mugavustsooni langeda ja peab vajadusel neid investeerima survestama.

Äripäevale selgitas Oviir aprilli lõpus oma ettepanekut täpsemalt. „Fakt on, et oleme olukorras, kus meie ettevõtete investeeringud on langustrendis ja innovatsioon ja tootearendus ei ole ettevõtete jaoks motiveeriv. Kindlasti tuleks mõelda, kuidas vähenenud investeeringute taustal soodustada taas ettevõtete investeeringuid,“ rääkis Oviir. Ta lisas, et toetab sotside erakonna maksupoliitika programmi, mis näeb ette samuti jaotamata kasumi maksustamise.

„Alates kolmandast kasumlikust aastast ja 30 000 eurot ületava omakapitali puhul maksustatakse ettevõtte iga-aastane kasum 7% maksumääraga juhul, kui viimasel kolmel aastal makstud tulumaks on väiksem kui 7%. Varem makstud tulumaksu saab tasutavast maksust maha arvata kasumi jaotamisel. Uutele ja väikestele ettevõtetele tuleks säilitada praegune maksusüsteem,“ selgitas Oviir.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Äripäev.ee

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077