29. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria müüs Linnamäe seafarmi Läänemaa perefirmale

Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm.
Foto: Erik Prozes
Atria Farmid OÜ müüs ettevõttele kuulunud Linnamäe seafarmi koos 8000 sea ja 500 hektari maaga Läänemaa perefirmale ABC Projektijuhtimine OÜ.

Farmid jätkavad tööd ning Atria Eesti AS jätkab toodangu ostmist nagu seni. Farmide ostuhinda pooled ei avalda.

“Müügiotsus sündis lisaks sobivale pakkumisele suuresti kahel olulisel põhjusel: esiteks on meil vaja teha täiendavaid investeeringuid mujal, milleks on vaja vahendeid ning teiseks asub Linnamäe farm meie põhitegevuspiirkonnast Valgamaal väga kaugel,” rääkis Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm pressiteates.

“Kindlasti võiks välja tuua ka sealihaturu ebastabiilsuse ja palju muud, kuid pigem võib seda tehingut võtta eelkõige ettevõtte korrastamisena – tegevuskulude vähendamine on vältimatu ning tehinguga tekib ligi ühe miljoni euro suurune erakorraline kahjum. Me jätkame sealiha ostu Linnamäe farmidest, mis tagab ettevõtte kestlikkuse. Usume, et innukas perefirma suudab farmidest välja pigistada ka täiendavat efektiivsust, mis praeguses turusituatsioonis on hädavajalik,” lisas Horm. 

ABC Projektjuhtimine OÜ juhataja Siim Saareväli märkis, et ükski madalseis ei kesta igavesti ning nemad näevad sealiha tootmisel nii Eestis kui ka Euroopas tänast olukorda arvestades suurt perspektiivi.

“Linnamäe seafarm on hästitoimiv farm, meil on Atria näol olemas väga tugev partner, kellega koos arendada eestimaise liha tootmist ja tarbimist. Usun, et eestimaalaste jaoks on eestimaine toit erakordselt tähtis ning kodumaine tooraine on müügiargument, mis võimaldab Eesti sealihatootmisel ellu jääda ning edugi saavutada," ütles Saareväli. 

Atria Eesti AS on üks suurematest, ligi 350 töötajaga Eesti toiduainekontsernidest ning suuruselt teine seakasvataja Eestis. Ettevõte alustas Eestis tegevust 2005. aastal, kui omandas Valga Lihatööstuse. 2009 ühinesid AS Wõro Kommerts, AS Vastse-Kuuste Lihatööstus ja AS Valga Lihatööstus juriidiliseks isikuks Atria Eesti AS. Atria Eesti omab kolme kaubamärki: Maks&Moorits, Wõro ja VK. Atria Eesti AS kuulub Soome börsiettevõttele Atria Oy.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077