Tööstussektori masinate ja seadmete liisimine on kasvanud

Masinate ja seadmete lõikes moodustavad  20% traktorid.
Masinate ja seadmete lõikes moodustavad 20% traktorid.

Eesti Liisingühingute Liidu liikmete 2015. aasta varade uusmüük oli 933 miljonit eurot. DNB Panga liisingu uusmüük oli samal perioodil 117 miljonit eurot, ligi kolmandiku sellest moodustasid masinad ja seadmed, mille uusmüük kasvas aasta varasemaga võrreldes koguni viiendiku võrra.

Kõige suurem osa liisingusektori uusmüügist tuleb traditsiooniliselt sõidukite sektorist, teatas DNB pank. Majanduse seisukohalt on positiivne aga see, et just tööstussektori masinate ja seadmete müük on viimastel aastatel hakanud hoogsamalt kasvama.

“Ettevõtted on siinset palgataset arvestades seisnud juba mõnda aega valiku ees, kas keskenduda tootlikkuse tõusule olemasoleva tehnoloogiaga või üritada väärtusahelas kõrgemale tõusta,” rääkis DNB tööstussektori vanem Heldi Kell pressiteates. 

Masinad ja seadmed moodustavad koguinvesteeringutest suurima osa – enam kui kolmandiku. “Need on just sedasorti investeeringud, mille najal võiks Eestis majandusarengule hoogu juurde anda ning tootmist kasvatada,” lisas ta.

Masinate ja seadmete lõikes moodustavad 40% uusmüügist tootmisseadmed, 20% traktorid ning alla kümne protsendi annavad võrdselt nii tõstetehnika, materjalikäitluse kui ka metsatehnika valdkonnad.

DNB on üks Põhjamaade finantsgrupp. DNB tegutseb lisaks Eestile veel 19 riigis üle maailma ning grupi varade maht 2015. aasta oli 2 599 mld Norra krooni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara